Naše na ino parketima u doigravanjima – finale u Slovačkoj

Od naših košarkašica diljem Europe i nacionalnih prvenstava u doigravanju su još ostale njih nekoliko. U Austriji je Vienna United u polufinalu sa 2:1 izbacila UBI Graz (Nika Čić), u Njemačkoj Rheiland (Anđela Marić) u polufinalu doigravanja vodi 1:0 protiv Osnabruecka, na Islandu je Fjolnir (Iva Bošnjak), koji je u ligaškom dijelu osvojio prvo mjesto, ispao u polufinalu od četveroplasirane ekipe Njardvika, u Portugalu je CAB Madeira (Jovana Mandić) eliminiran u četvrtfinalu od Vagosa, u Švedskoj je Alvik Basket (Tea Milardović) eliminiran, također u četvrtfinalu, od A3 Basketa.

U Slovačkoj danas kreće finalna serija doigravanja za prvakinje Slovačke. Stari rivali i ponavljanje prošlogodišnjeg finala između Ružomberoka i Piešťanské Čajky. Nama je ova finalna serija posebno zanimljiva jer Matea Tadić kao kapetanica predvodi Piešťanské Čajky protiv aktualnih prvakinja Slovačke Ružomberoka čije boje brane naše košarkašice – reprezentativka Patricija Bura i Josipa Pavić. Igra se na tri pobjede. Prednost domaćeg terena ima Ružomberok. Ovo je njihovo četvrto finale zaredom. “Ruža” je pobjeđivala prethodne tri godine, sve nad svojim rivalom prethodnih godina – galebovima Piešťany kojima će ovo biti šesti pokušaj osvajanja naslova, prethodnih pet je uvijek završavalo na drugom mjestu.

Košarkašice Ružomberoka brane naslov prvakinja Slovačke. Josipa Pavić (19), patricija Bura (25)/fbruzomberok

U Italiji je Virtus Segafredo Bologna Ivane Dojkić  i drugi put pobijedila u četvrtfinalu ekipu Limonta Costa Masnagu i plasirala se u polufinale gdje je čeka ekipa Venecije. Termini polufinalnih utakmica još nisu definirani, a prednost domaćeg terena ima Umana Reyer Venezia jer je u ligaškom dijelu prvenstva osvojila drugo mjesto a Bologna treće. I prošle sezone Bologna je igrala u polufinalu upravo protiv Venecije.

  • Virtus S. Bologna – Costa Masnaga 61:52 (18:24, 15:4, 15:8, 13:16) (2:0)
  • Ivana Dojkić (Bologna) – 24.43 min.(3sk, 4as, 3il, 1ol, val.7) – 10p (2P 2-4, 3P 2-6), šut 40%

U Francuskoj i Španjolskoj se još igra ligaški dio prvenstva. Angers Ive Slonjšak u gostima je protiv Flammesa ostvario veliku pobjedu 84:76, a odmah potom igraju još jednu važnu utakmicu protiv tamošnjeg euroligaša Landes Basketa. Andrijana Cvitković je igrala na Kanarskim otocima. Gran Canaria je bila bolja od njenog IDK Euskotrena 67:58. Novu utakmicu, zadnju ligašku, kao domaćini već sutra igraju protiv Clarinosa. IDK Euskotren je šestoplasirani na ljestvici i izborio je sudjelovanje u Final Eightu LF Endese. U Turskoj još traje ligaški dio natjecanja, naša Luca Ivanković je, nažalost, ozlijeđena.

  • Flammes – Angers 76:84
  • Iva Slonjšak (Angers) – 35 min.(8sk, 3as, 1il, val.11) – 10p (2P 3-7, 3P 1-4, SB 1-2), šut 36%
  • Gran Canaria – IDK Euskotren 67:58
  • Andrijana Cvitković (IDK Euskotren) – 16.17 min.(1sk, 1il, 1bl, 1pbl, val.0) – 4p (2P 2-4, 3P 0-1), šut 40%

ŽENSKA KOŠARKA/Boris Kosač

Foto: Tadić će povesti šesti put Piešťanské Čajky u finalu Slovačke – hoće li konačno i do naslova? /FBpiešťanskéčajky