Naše cure u Italiji: Premasunac izvrsna, Dojkić i Bologna tijesno protiv San Martina

Započelo je i prvenstvo Italije za košarkašice. Serie A1 startala je sa 14 ekipa od kojih posebno pratimo Virtus Segafredo Bolognu u kojoj nastupa naša reprezentativka Ivana Dojkić, zatim La Miolisanu Magnoliu Campobasso čije boje ove sezone brani naša druga reprezentativka Nina Premasunac i ekipu Bronija u kojoj su Klaudija Periša i Nina Dedić.

Umana Reyer Venezia – Broni 70:61

  • Nina Dedić je odigrala odlično protiv aktualnih prvakinja Italije. Za 28 minuta postigla je 15 poena, napravila 7 skokova i 1 asistenciju. Imala je drugu najbolju valorizaciju u svojoj ekipi (15). Gotovo istu minutažu imala je naša reprezentativka Klaudija Periša i za to vrijeme je postigla 7 poena uz 3 skoka i 3 asistencije. Valorizacija -3.

Virtus Segafredo Bologna – San Martino di Lupari 73:72

  • Ivana Dojkić je igrala 30 minuta i za to vrijeme je postigla 12 poena. Imala je 7 skokova i 3 asistencije, 5 izgubljenih i 3 osvojene lopte te treću najbolju valorizaciiju u svojoj ekipi (17). Još uvijek talijanska košarkaška zvijezda Zandalasini nije počela igrati za Bolognu zbog ozljede, a zanimljivo je da je na ovoj utakmici San Martino di Lupari vodio prošlogodišnji prvi trener Bologne Lorenzo Serventi kojem je ovom prilikom i uručeno priznanje za najboljeg trenera prošle sezone u Italji. Teška i tijesna pobjeda Bologne.

La Molisana Magnolia Campobasso – USE Scotti Rosa Empoli 68:49

  • Nina Premasunac izvrsno igra u Italiji. Najbolja je bila u ovoj utakmici protiv svog nekadašnjeg kluba. Utakmicu je završila sa double-double učinkom (14 poenan i 11 skokova) za pola sata igre. Uz 3 asistencije, 1 izgubljenu i 2 osvojene lopte zaradila je valorizaciju 23 i još jednom prikazala izvrsnu igru. Nedvojbeno je veliko pojačanje za svoj novi klub i igrom u prvom kolu nagovijestila je još jednun uspješnu sezonu u Serie A1.

ŽENSKA KOŠARKA /Boris Kosač

Foto: Nina Premasunac u akciji protiv Empolija / magnoliabasket.it