Naše cure u EuroCupu 2021/2022

Četiri naše košarkašice branit će boje svojih klubova u ovogodišnjem izdanju EuroCupa, drugog po jakosti europskog klupskog natjecanja. To su kapetanica naše reprezentacije Ivan Dojkić koja igra za talijanskun Virtus Segafredo Bolognu, centar naše reprezentacije Ivana Tikvić za španjolsku Clarinos Tenerife, Patricija Bura za slovački Ružomberok i Josipa Pavić za njemački Rutronik Stars Keltern.

Ivana Tikvić i njezina španjolska ekipa Clarinos Tenerife igraju u skupini G sa švicarskim Fribourgom, talijanskom ekipom Banco Sardegna Sassari i sa francuskim Bourgesom.

Ivana Dojkić i njezina talijanska ekipa Virtus Segafredo Bologna nalaze se u skupini H sa francuskim klubovima Roche Vendee i Flamms Carolo, koji je izbacio u kvalifikacijama Piestanske Cajky naše Matee Tadić, i španjolskom ekipom Lointek Gernika.

Patricija Bura brani boje slovačkih prvakinja Ružomberoka i oni će igrati u J skupini EuroCupa u kojoj se još nalaze španjolski Movistar Estudiantes, belgijski Liege Panthers i francuski ASVEL.

Josipa Pavić sa svojom njemačkom ekipom Rutronik Stars Keltern je u skupini K, a u njoj se još nalaze češki Zabiny Brno, London Lions iz Velike Britanije i belgijski Castors Braine.

Natjecanja u sklopu EuroCupa startaju 13. listopada, a naše košarkašicve u 1. kolu se sastaju sa:

  • Ivana Tikvić: Clarinos Tenerife – Tango Bourges (13. listopada, 21.30 sati)
  • Ivana Dojkić: Virtus Bologna – Lointek Gernika (14. listopada, 20.30 sati)
  • Patricija Bura: Ružomberok – Liege Panthers (13. listopada, 17 sati)
  • Josipa Pavić: Rutronik Stars Keltern – London Lions (14. listopada, 18.30 sati)

ŽENSKA KOŠARKA/ Boris Kosač

Vizual: ŽENSKA KOŠARKA