Nakon zlata na olimpisjkim igrama, slijedi nastavak WNBA lige

Ženska košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država osvojila je šestu uzastopnu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju te ostala vladarica u svijetu košarke. No, odmora baš i nema jer se 27. kolovoza nastavlja WNBA liga koja je zbog Igara bila pauzirana.

A stanje na tablici se od našeg zadnjeg članka nije bitno mijenjalo. Istočnom konferencijom vlada New York Liberty sa skorom 18-8 i uvjerljivo boljim rezultatima od ostalih ekipa. Zapadna konferencija je malo jača, a najbolje ekipe su i dalje Los Angeles Sparks te Minnesota Lynx s gotovo identičnim skorom 21-3 odnosno 21-4.

Ono što prethodno nije spominjano je činjenica da su ove godine promijenjena pravila vezana uz doigravanja. Naime, od ove godine u doigravanja ide osam najboljih timova neovisno o konferenciji. Prema trenutnom stanju na tablici, iz doigravanja definitivno otpadaju Connecticut Sun u Istočnoj i San Antonio Silver Stars u Zapadnoj konferenciji. Usput, San Antonio je i najlošije rangirana ekipa cijele lige sa skorom 5-18. Preostala dva tima koja po trenutnom stanju ne idu u doigravanja su Washington Mystics (Istok) i Seattle Storm (Zapad) no oni imaju šansu promijeniti nešto i ipak dohvatiti playoff.

Suzana Krišto

Foto: Veteranke Taurasi, Catchings i Bird s osvojenom četvrtom olimpijskom medaljom