Najbolji govore

Kontaktirali smo one koji su u izboru portala Eurobasket.com proglašeni najboljima u A1 ženskoj košarkaškoj ligi Hrvatske i sezoni koja je 3. svibnja završila pobjedničkim slavljem Medveščaka. Što oni misle o svemu, kako komentiraju te činjenice i što ti izbori znače za njih. Evo razmišljanja:

Ana-Marija Begić, košarkašica godine u Hrvatskoj: “Od svega mi je bilo najvažnije da moja ekipa obrani naslov prvakinja Hrvatske i osvoji Kup Hrvatske po prvi put. Uspjele smo osvojiti obje titule, napravile smo još jedan Medveščakov povijesni iskorak jer mu to nikada do sada nije uspjelo. Sretna sam i ponosna što sam svemu tome pridonijela na najbolji način, a kao rezultat mojih igara stiglo je i to priznanje koje me je ugodno iznenadilo, čini me sretnom i kojim se također ponosim. Hvala Eurobasketu, a sad mi je u prvom planu reprezentacija da se što bolje pripremim, izborim plasman u ekipu koja će putovati na EuroBasket 2015. i to je to.” 

Jovana Vukoje, najbolji bek i najbolja strana igračica u Hrvatskoj: “Pa šta da kažem, osim da mi je velika čast što sam izabrana za beka godine i najbolju stranu kosarkašicu. Svakako da to nije bio motiv i cilj u početku, nego što bolji plasman tima za koji sam igrala – ŽKK Ragusa. Ali eto, dobrim radom, zalaganjem, dobrim odnosima u timu i željom da se ženska kosarka u Dubrovniku podigne na jedan viši nivo, stigle su i ove titule kao priznanje mog kvaliteta i doprinosa. Sretna sam, zadovoljna, i svakako ću se truditi u narednim sezonama da održim ovaj nivo.”

Iva Borović, krilo godine u Hrvatskoj: “Zahvaljujem se Eurobasketu na izboru i nominaciji. Ova godina je za mene bila najuspješnija u karijeri, obranili smo naslov prvakinja Hrvatske i po prvi put osvojili Kup, a ujedno sam se našla i na popisu reprezentativki. Sve je to zasluga moje ekipe, trenera i kluba koji su vjerovali u mene u brojnim utakmicama. Mislim da sam im na najbolji mogući način vratila ukazano povjerenje.”

Monika Tomljenović, najbolja obrambena igračica u Hrvatskoj: “Baš sam sad vidjela! Nisam ni znala hahah… Drago mi je da se uloženi trud na treninzima i utakmicama isplatio i da je bio primjećen. Sretna sam i zadovoljna i to mi je samo poticaj da još bolje radim sljedeću sezonu.”

Katarina Trehub, najbolja nova igračica u Hrvatskoj: “Ovo priznanje mi godi i obvezuje na još veći rad. Hvala na nominaciji.”

Inja Butina, najviše napredovala u Hrvatskoj: “Vidjela sam nominacije na Eurobasketu i baš sam se iznenadila! Pa ne mogu reći da nisam trenirala i trudila se kad jesam. Svaku utakmicu sam imala cilj bit što bolja i pokazati ono što znam i što sam naučila. Nekada se to vidjelo više, nekada manje, no na kraju je eto rezultiralo dobrim individualnim rezultatima. Uvijek može bolje al’ sve u svemu – jako sam zadovoljna.”

Braslav Turić, trener Medveščaka i izbornik seniorske Hrvatske trener je godine prema Eurobasketu.com već drugu godinu zaredom. Nedvojbeno zasluženo priznanje jer je s Medveščakom osvojio  sve što se u hrvatskoj klupskoj košarci može osvojiti. Ove godine ima duplu krunu – i Kup Hrvatske i Prvenstvo – te je bez konkurencije u hrvatskoj ženskoj košarci trener broj jedan. Podsjetimo da je još prošle godine u lipnju dobio  priznanje struke, hrvatskih košarkaških trenera, na seminaru Udruge trenera Hrvatske u Vodicama, gdje je protukandidata za trenera godine u Hrvatskoj pobijedio 68:5. To najbolje govori da Braslav Turić radi vrlo dobar posao u hrvatskoj ženskoj košarci. Sudeći po rezultatima koje je postigao s jednom iznimno nadarenom generaciijom cura Medveščaka, priznanje struke, koje je svakako najvažnije, ne bi mu trebalo izostati ni ove godine.

Foto: Pokal za najbolje u hrvatskoj ženskoj košarci / Snimio: Arsen Miletić