Na redu finale Prvenstva Hrvatske za kadetkinje

Bili su favoriti, ali su se na koncu morali zadovoljiti srebrom

Završnica prvenstva Hrvatske za kadetkinje održat će se u Zagrebu ovog vikenda koji je pred nama – 25. i 26. svibnja. Domaćinstvo i organizacija povjereni su Novom Zagrebu, a sve utakmice igrat će se u Sportskoj dvorani Trnsko. Da podsjetimo, na Final Four Prvenstva Hrvatske za kadetkinje plasirale su se ekipe Novog Zagreba, Trešnjevke 2009, Vodica i Podravca iz Virja. Prvog dana turnira sastat će se Trešnjevka 2009 i Podravac te Novi Zagreb i Vodice.

Realno gledajući veliki favoriti prvog dana su zagrebačke ekipe Trešnjevka 2009 i Novi Zagreb pa bi bilo pravo čudo da se još jednom u finalu ne nađu “trešnjice” i “lupice”. Kako su prošlog vikenda boje svojih klubova na juniorskom prvenstvu branile uglavnom kadetkinje, ovaj susret bit će u najvećem dijelu igračka repriza onog u Kutiji šibica s tim da su kadetsku ekipu Trešnjevke i kadetski uzrast “prerasle” Lana Rački (’96), Lucija Milošević (’96) i Patricija Bura (’96), a kod Novog Zagreba Inja Butina (’95), Nika Sarjanović (’96), Maja Marošević (’96) i Ena Miličević (’96). Hoće li biti i rezultatske reprize ili će se Novi Zagreb na svome parketu revanširati Trešnjevci 2009 za juniorski poraz u finalu, uskoro ćemo vidjeti.

Foto: Novi Zagreb – Hoće li se revanširati Trešnjevci za juniorski poraz u finalu? / Snimio: Stjepan Spretnjak

7 KOMENTARI

 1. Ovdje je samo sigurna jedna stvar.Da će finale igrati NZ i Trešnja,a za 3.mjesto Podravac i Vodice (Podravac će na kraju biti treći).Sve ostalo,tj.tko će na kraju postati prvakom velika je nepoznanica.NZ se na papiru čini jačim,ali košarka se igra na drvetu (od kojeg se inače radi papir).Najbolji primjer toga je juniorsko finale od prije 2 dana gdje po mnogima favorit na kraju nije pobijedio.

 2. I na juniorskom sam minimalnu prednost dao NZ, sad ću to ponovit i reć da su favoriti ali opet…sve je moguće…naravno da su se sada malo omjeri promjenili ali Cigiju je juniorsko bila škola i sigurno je samo da će u svojoj dvorani dat sve od sebe kako bi obranili kadetsko zlato…Isto tako mislim da će Podravac namučit Trešnju ako budu kompletni a da će NZ lako sa Vodicama!
  Sretno svima…potvrdite i pokažite zašto ste u repki i zašto se toliko puno očekuje od vas ovo ljeto!

 3. Po meni u juniorskom nije bilo favorita jer NZ u odnosu na Trešnju “pet na pet” nije bio jači (a dalje se u finalu ne računa) dok u kadetskom finalu je Novi Zagreb favorit i pobjeda Trešnje bi bila po meni iznenađenje, budući je NZ ovaj put “pet na pet” jači, a i Podravac se neće samo tako predati i tražiti će svoju šansu za prespavati s medaljom, Neće Trešnji biti lagano ni u subotu, a kamo li u Nedjelju, ako one uspiju biti prve to će biti podvig. Ne znam kakvi su koeficijenti na “Kladi” 🙂 ima li povrijeđenih ili ozlijeđenih ali ako je sve pod kontrolom za mene je NZ favorit.

 4. Naravo da je bilo i uvijek će bit favorita na nekoj završnici…s obzirom na odigrane utakmice tokom godine i rezultate u njima, jasno je da je NZ bio favorit i da danas igraju uzvrat recimo, opet bi bile favoritkinje ali u nešto manjem omjeru! Gledamo li petorku NZ i Trešnje, juniorsku, ne možeš reć da Nz nema jaču ekipu na papiru…Trešnja je taktički i fizički bila spremnija i zato je nagrađena zlatom!
  U kadetskom, Podravac itekako može poremetit planove Trešnji ali ukoliko se to dogodi, spada u sferu iznenađenja s obzirom da se od pojedinki iz zelenih redova očekuje da opravdaju svoj reprezentativni status…mislim da će u tome i uspijeti! A finale je opet prilika da se treneri nadmudruju i pripreme nešto čime će zaustavit protivnika te donesu radost u svoje redove!

 5. U ovom trenutku ponuda na WBB (Woman Basketball Bet) je sljedeća: Trešnjevka-Podravac 1,10-10,00,NZ-Vodice 1,01-50,00…..pa odmah i dalje u utakmicama za konačni poredak: Podravac-Vodice 1,10-10 i NZ-Trešnjevka 1,70-2,10….zapravo bi se što se rezultatske neizvjesnosti i kladiteljske isplativosti trebalo igrati samo finale:-))

 6. Svi se slažemo da će finale objektivno izboriti Treš i NZ. Sve dtugo je čudo. Doduše, čuda se događaju, ali rijetko. Naklonjen sam Podravcu i iskreno se nadam da će uzeti 3. mjesto. Vodice imaju jednu izvrsnu igračicu (Silov), ali kako je Kuki na jednom mjestu napisao, jedan igrač ne može sam dobiti neku ozbiljnu ekipu. Finale je priča za sebe. Ogroman rivalitet, velika kvaliteta obje ekipe, većina igračica sa juniorskog finala. Vidjeti ćemo kome više nedostaju juniorke u ekipi. Po meni, tu je više “hendikepirana” Treš, jer će faliti vanjski šut i obrana na Dojkić (Rački) i čvrstoća u reketu, te skok (Bura). Ima tu puno “mini” dvoboja, pa samo treba ići u Trnsko i guštati.

  Za Svena: Nisam se bio dobro izrazio, vezano za misao dali će Lanu Rački zamijeniti u petorci Karla Erjavec. Karla u pravilu ulazi da odmori Jordanić ili Bilić. To je ok. Ali sam gledao Treš protiv Medvešćaka na polufinalu, te su Dora i Karla sasvim dobro zajedno u igri funkcionirale.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime