MŽRKL Kadetkinje: Trešnjevka 2009. superiorna

Iva Slonjšak u prodoru

U Zagrebu je u nedjelju odigran turnir trećeg kruga Ženske regionalne kadetske lige uz sudjelovanje ekipa Trešnjevake 2009., kao domaćina, Novog Zagreba i Jedinstva BHT iz Tuzle. Igrale su se zanimljive i uglavnom neizvjesne utakmice za igračice rođene 1997. godine i mlađe. Prva utakmica između tradicionalnih suparnika Trešnjevka 2009. i Novog Zagreba očekivana je s posebnim zanimanjem jer je to bio prvi susret suparnika nakon prošlogodišnjih obračuna u finalima istog ovog natjecanja, te juniorskog i kadetskog prvenstva Hrvatske. Prošle godine bolje su u regionalnom natjecanju kadetkinja i juniorskom prvenstva Hrvatske bile igračice Trešnjevke dok je u kadetskom finalu pobjedu odnio Novi Zagreb.

U obje ekipe igra više od desetak kadetskih i juniorskih reprezentativki Hrvatske, te je na neki način utakmica bila i prikaz trenutnog stanja kandidatkinja za omladinske reprezentacije Hrvatske, a uobičajeno interesantan je bio i dvoboj dvije naše trenutno najbolje mlade igračice Ive Slonjšak (Trešnjevka 2009.) i Ivane Dojkić (Novi Zagreb).

Utakmica je započeta nervozno sa obje strane a prva se konsolidirala Trešnjevka koja je prvu četvrtinu završila vodstvom 14-11. Do kraja tu prednost igračice Trešnjevke nisu ispuštale da bi ona na kraju iznosila velikih 26 koševa (74:48). Trešnjevka se nametnula dobrom obranom, kontranapadima i tricama kojih je postignuto čak osam na strani Trešnjevke (Dobroslavić i Slonjšak po 3) dok su suparnice iz Novog Zagreba postigle samo jednu. U cjelini bila je to solidna košarkaška predstava u kojoj je posebno važno da su se istaknule igračice kojih dosad nije bilo u susretima ovih dviju suparnika, a koje su u klubove došle ovog ljeta Dobroslavić i Belošević kod Trešnjevke, te Marić kod Novog Zagreba što će u konačnici i juniorsku reprezentaciju ovog ljeta učiniti boljom u nastojanju ostvarenja dobrog rezultata na EP juniorki za što je ova generacija sposobna.

U preostale dvije utakmice na turniru sastale su se ekipe Trešnjevke i Novog Zagreba sa Jedinstvom BHT iz Tuzle. Novi Zagreb, igrajuči bez Ivane Dojkić i pod dojmom prethodnog poraza od Trešnjevke, mučio se dugo sa Jedinstvom, ali na kraju u četvrtoj četvrtini uspjeli su ostvariti važnu pobjedu u borbi za nastup na finalnom turniru. U posljednjem susretu Trešnjevka je u revijalnoj utakmici uvjerljivo savladala Jedinstvo BHT sa 47 koševa razlike. Gošće iz Tuzle došle su sa ekipom igračica rođenih ’98 i ’99. godine koja se predstavile kao perspektivne, te će slijedeće godine igrati svakako značajnu ulogu u ovom natjecanju. Kvalitetom i potencijalom prednjači Brčaninović koja je ’99. godište, najviša je u svojoj ekipi, a igra s lakoćom i unutarnju i vanjsku poziciju. No, treba znati da je i kćer Mare Lakić, jedne od najboljih igračica Jedinstva iz Tuzle iz slavnih dana tog kluba tijekom osamdesetih i devedesetih, u kojem je igrala i Razija Mujanović, jedna od najboljih košarkašica Europe.

U dvorani Ivan Arapović na Trešnjevci tako smo ovaj vikend opet spojili povijest i budućnost i bili svjedoci lijepih košarkaških trenutaka samo je malo ljudi toga bilo svjesno, ali mislim da smo svi mogli otići zadovoljni viđenim i doživljenim.

Trešnjevka 2009. – Novi Zagreb 74 : 48 (14:11, 29:21, 12:7, 19:8)

  • Trešnjevka 2009.: Jordanić 6, Belošević 10, Slonjšak 18, Šalić, Kocurek, Vreš 6, Galić Marija, Erjavec 5, Kelava 14, Dobroslavić 15, Gaura.
  • Novi Zagreb: Tadić 5, Kožuljević, Macan, Kukolja 2, Jerković, Bilić – Pavlinović, Dojkić 20, Marić 7, Grizelj Doris, Grizalj Diana 2, Franić 6, Stojsavljević 6.

Jedinstvo BHT – Novi Zagreb 62 : 71 (17:18, 12:11, 23:11, 10:31)

  • Novi Zagreb: Tadić 19, Lekaj, Macan, Kukolja 8, Jerković, Bilić – Pavlinović, Dojkić, Marić 12, Grizelj Doris, Grizalj Diana, Franić 4, Stojsavljević 28.
  • Jedinstvo BHT: Šišić, Mujkanović 1, Perko Anita, Perko Anja, Kasumović 8, Brčaninović 30, Mujkić, Kikanović 7, Nadžefendić 7, Mursenović, Glotić 6, Vojvodić.

Trešnjevka 2009. – Jedinstvo BHT 88 : 41 (32:15, 34:10, 20:6, 12:10)

  • Trešnjevka 2009.: Jordanić, Belošević 12, Slonjšak 12, Šalić 2, Kocurek, Vreš, Galić Marija 5, Erjavec 6, Kelava 20, Dobroslavić 25, Gaura 6.
  • Jedinstvo BHT: Šišić 2, Mujkanović , Perko Anita, Perko Anja 2, Kasumović 4, Brčaninović 15, Mujkić 2, Kikanović 2, Nadžefendić 7, Mursenović, Glotić 7, Vojvodić.

Priredio: Dean Nemec/ Foto: Iva Slonjšak / Snimio:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime