MVP 18. kola Patricija Bura

Istu valorizaciju 29 imala je i Ružica Džankić (Medveščak) Snimila: Anna Ferlatti
Istu valorizaciju 29 imala je i Ružica Džankić (Medveščak) Snimila: Anna Ferlatti

Nakon što je bila MVP 16. kola, košarkašica Medveščaka Patricija Bura bila je MVP i posljednjeg 18. ligaškog kola. U utakmici protiv Splita imala je valorizaciju 29, a zaradila ju je postigavši 12 koševa uz šut 5-6 za dva poena (83 posto), slobodna je bacanja izvodila 2-3 (67 posto), imala 8 skokova, 5 asistencija, 3 ukradene lopte, 1 blokadu. Istu valorizaciju na istoj utakmici imala je i njezina suigračica Ružica Džankić koja je postigla 32 koša uz šut za dva poena 8-12 (67 posto), trice ja gađala 4-11 (36 posto), a slobodna 4-4 (100 posto). Imala je 6 skokova, 4 asistencije i 4 puta izgubljenu loptu.

I za jednu i za drugu slijede poloufinalne utakmice protiv Raguse iz Dubrovnika, četveroplasirane ekipe na kraju ligaškog dijela natjecanja. Prema informacijama koje imamo i prva i druga polufinalna utakmica igrat će se u Zagrebu – prva u subotu na Pešćenici u 18.30 sati, a druga odmah u nedjelju u 12.30 u Trnskom.

– U dogovoru naša dva kluba, a radi smanjenja troškova i izostanaka iz škola i fakulteta zaključili smo da ćemo obje utakmice polufinala odigrati ovaj vikend u Zagrebu – kazala je za naš portal sportska direktorica Medveščaka Silva Šeda.

Podsjetimo, Medveščak brani naslov prvakinja Hrvatske, a već su obranile naslov pobjednica Kupa Hrvatske “Ružica Meglaj-Rimac”.

Foto: Patricija Bura (15), MVP 18. kola / Snimila: Anna Feratti