Mursa pobijedila FSV u kvalifikacijama za Prvu žensku ligu

Krenule su i kvalifikacije za popunu Prve ženske lige. Osječka Mursa nadigrala je Riječanke i na konto uknjižila prve bodove.

Mursa – FSV 68:46 (19:12, 19:18, 16:9, 14:7)

  • Mursa: Pfeifer 7, Šola 9, V. Šimunić 16, Mihaljević -, Šarlija 25, Meštrović 1, Grbeša 3, Matijević 4, Vuksnaić -, Batorek 3, Horjan -.
  • FSV: Perko -, Romih 4, Mrvić 0, Krakić -, Grbčić 5, Leoni 2, Mršić 5, Tuftan 10, Kajfeš 5, Miani -, Tomić 4, Hajdin 11.

Marin Mijaljević, FSV Rijeka: “Čista i zaslužena pobjeda Murse. Na kraju možemo žaliti za velikom razlikom u konačom rezultatu. Izgubili smo utakmicu na svojim pogreškama, što nas muči cijele sezone, i u pobjedama i u porazima. Statistički 34 izgubljene lopte naspram 13 Mursinih, 37 poena Murse nakon naših izgubljenih lopti naspram 6 naših, 24 puta više je Mursa šutnula na koš od nas, dok smo mi dobili skok i imali praktički identičan postotak šuta kao Mursa, što govori da smo kvalitetno branili igru 5 na 5. No opet, vraćamo se na te izgubljene lopte, i činjenicu da smo sami sebi često najveći protivnik. Šteta. Još jednom čestitke Mursi.”

– U utakmicu smo ušle koncentrirano, držale smo se dogovora iz svlačionice. Pokušavali smo se oduprijeti otporu FSV-a što je dovelo do rezultata 38:30 na poluvremenu. Znali smo da moramo ići na sve ili ništa i u trećoj četvrtini smo podigli razliku koju nismo ispuštali do samog kraja. FSV je borbena i agresvna ekipa,očigledno je da nisu bez razloga završile na prvom mjestu u drugoj grupi. Drago mi je što smo pokazali da smo trenutno bolja ekipa i što smo dva boda zadržali kod kuće. Sljedeću utakmicu igramo u Zagrebu. Pokazali smo na domaćem parketu da im možemo parirati i dati ćemo sve od sebe da ih pokušamo iznenaditi i u gostima – za Sportalo je rekla sjajna Valentina Šimunić.

Foto: Prva pobjeda je tu – košarkašice Murse / Snimio: Marin Sušić