Mühl: ”I drugi put želimo slaviti protiv Medveščaka”

Derbi 12.kola Prve ženske lige u subotu od 20 sati igra se na Pešćenici između Medveščaka i Trešnjevke 2009. Susret trećeplasirane i drugoplasirane ekipe mogao bi usmjeriti tijek nastavka sezone, a u prvoj međusobnoj utakmici slavila je Trešnjevka uvjerljivu pobjedu 90:70.

Mislim da smo u prvoj utakmici ostvarile dobru prednost koju nije lako stići, no ne razmišljamo o tome i nećemo ući opušteno u utakmicu. Naš cilj je pobjeda i u ovom susretu – ističe Nika Mühl  svjesna da bi pobjedom Trešnjevka praktički riješila poziciju broj dva uoči doigravanja, a ostala bi i mogućnost eventualne borbe s Ragusom. “Očekujem jednu dobru i čvrstu utakmicu, Medveščak se pojačao s vrlo iskusnom igračicom, koja će im sigurno puno značiti, no mi ulazimo hladne glave, odradili smo velik broj kvalitetnih treninga i mislim da smo trenutno šuterski na visokom nivou. Svi smo zdravi, nitko nije ozlijeđen i mislim da to našoj ekipi daje neku dozu samopouzdanja i sigurnosti.”

Medveščak u nastavku sezone predvodi iskusna povratnica Mirna Mazić

Definitivno su se dosta pojačali sa Mazić na centarskoj poziciji i utakmica bi mogla biti neizvjesnija nego što je bila prošla, no nama je najbitnije da se koncentriramo na našu igru i radimo ono što smo uvježbavali na treninzima, uz naravno i dobru atmosferu – zaključila je Nika najavu zagrebačkog derbija.

Krešimir Galić/KSZ