Monika Tomljenović uoči derbija A1 lige Kvarner – Medveščak na Trsatu: Ulog je prvo mjesto

Večeras se u riječkoj Dvorani mladosti na Trsatu igra derbi A1 ženske košarkaške lige Hrvatske. Još su svježa nadmetanja ova dva kluba iz prošlosezonske završnice u kojima je ukupnim skorom 3:2 bio bolji Medeveščak te po drugi put osvojio naslov prvakinja Hrvatske. Ove sezone to su dva sasvim različita sastava u odnosu na prošlu, ali sa istim ambicijama – biti prvi. Kako kaže jedna od nositeljica Kvarnerove igre, reprezentativka Monika Tomljenović, večerašnja pobjeda nosi i dodatni ulog – pobjednik će najvjerojatnije biti prvak prvog dijela prvenstva.

– Tko pobijedi, bit će prvi u polusezoni, izjavila je za riječki Novi list Monika Tomljenović. Ne vjerujem da se u borbu može uključiti Trešnjevka 2009 budući smo je u Zagrebu u sklopu Jadranske lige pobijedili 20 koševa razlike. Večeras ćemo vidjeti tko se bolje pripremio, Kvarner ili Medveščak, budući da je dosta promjena u obje ekipe. U odnosu na prošlu sezonu od nositeljica igre ostale smo Barbara Perić, Lea Miletić i ja, a kod Medveščaka Premasunac, Borović i Džankić. Sada igraju drugačije, ne mogu se više osloniti na napadački skok, ostale su bez Ana-Marije Begić i Ivane Tikvić koje su nam zadavale puno problema.

Monika će bez dvojbe i večeras biti prva opasnost po koš Medveščaka, a utakmica se igra na Trsatu s početkom u 18.00 sati.

Foto: Monika Tomljenović na lanjskoj utakmici protiv Medeveščaka na Trsatu / Snimio: Arsen Miletić