Monika Bosilj sljedeće sezone u Poljskoj

Hrvatska reprezentativka Monika Bosilj (180-G-85) napušta redove bitanskog Durham Palatinatesa te će karijeru nastaviti u  poljskom prvoligašu ENEA AZS Poznan.

Monika je ove sezone bila najvažnija karika Durhama te je svojim izvanrednim igrama uvelike pridonijela ostvarenju povijesnih uspjeha za ovaj britanski klub. Izboren je plasman u finale kupa, finale BUCS (fakultetske) lige i polufinale Championship lige. U 22 ligaške utakmice, koliko ih je tamo odigrala ove sezone, prosječno je ostvarivala učinak od 17.1 koševa, 2.6 asistencija, 2.7 osvojenih lopti i 0.2 blokade po susretu, te je uvrštena u Molten WBBL 2. Team  i 2. All -Defensive Team WBBL lige.

U inozemstvu kroz dosadašnju karijeru igrala je u Americi (Florida International University), Sloveniji (Merkur Celje), Bosni i Hercegovini (Mladi Krajišnik, Banja Luka) i Velika Britaniji (Durham Palatinates) dok je u Hrvatskoj branila boje Raguse, Lupe Promotion, Gospića, Pule i Kvarnera.

Monika Bosilj bila je članica U20 reprezentacije 2005. godine na Europskom prvenstvu divizije A u Češkoj (5. mjesto) te je u 8 odigranih utakmica na tom natjecanju prosječno ostvarivala učinak od 9.6 koševa, 5.8 skokova i 0.5 asistencija po utakmici. Članica seniorske reprezentacije bila je 2013. godine, na EuroBasketu u Francuskoj (11. mjesto), a novi izbornik Stipe Bralić ponovno ju je ovog ljeta pozvao pod nacionalni stijeg.

Krešimir Dabić

Foto: Monika Bosilj na pripremnoj utakmici u Sloveniji protiv Slovenije u kojoj je bila najefikasnija hrvatska reprezentativka / kzs