MŽRKL: U15 Vodica, Croatije 2006 i Medveščaka na F4 u Celju

Pratimo tri ekipe iz Hrvatske koje su se plasirale na završni turnir U15 Jadranske lige, a koji će se 14. i 15. ovog mjeseca održati u Celju. Ostat će zabilježeno da se u Celju, u sklopu ove lige, po prvi put igralo prvenstvo za igračice mlađe od 15 godina i da su završnicu izborile tri ekipe iz Hrvatske – Croatia 2006 bez poraza, Vodice i Medveščak te tuzlansko Jedinstvo BHT iz Bosne i Hercegovine. Evo satnica utakmica ali i izjava trenera ekipa sudionica prije polufinalnih i finalnih utakmica završnog turnira Jadranske U15 lige:

Subota, 14. ožujka 2015. – polufinale:

  • Croatia 2006 – Medveščak (Gimnazija Center, 10.45)

Boris Virag, trener Croatije 2006: “S obzirom da smo regularni dio sezone završili bez poraza, očekujemo visok plasman i na finalnom turniru. Svjesni smo da nas čekaju neizvjesne utakmice protiv kvalitetnih protivnika, ali smatramo da imamo kvalitetu otići do samoga kraja.”

Željko Alatović, trener Medveščaka: “Plasman na Final-Four veliki je uspjeh za moje igračice. I pored činjenice da u polufinalu igramo protiv favorita i neporažene ekipe Croatije 2006, očekujem da će se moja momčad predstaviti u pravom svjetlu i opravdati nastup.”

  • Vodice – Jedinstvo BHT (Gimnazija Center, 12.45)

Bore Vuković, trener Vodica: “Prvi put sudjelujemo u regionalnoj ligi i već sam plasman na Final Four za nas je veliki uspjeh. Istina, sam turnir nam dolazi u nezgodno vrijeme zbog ozljeda nositeljica igre. Nadamo se da ćemo ozljede sanirati jer naša je želja predstavljanje našeg kluba na tako velikoj i značanoj smotri ženske košarke u što boljem svijetlu. Smatram da na Final Fouru nema favorita i svako svakoga može pobjediti.”

Mirza Oštraković, trener Jedinstva BHT: “Prije svega želim pohvaliti ligu i organizaciju ove lige, jer je dosta toga pridonijela u košarkaškoj nadogradnji našeg kluba. Prije početka ove sezone mi smo sebi postavili cilj da sa U15 selekcijom izborimo Final Four i, evo, s pravom mogu reći da sam prezadovoljan jer smo ostvarili svoj cilj. Naravno da na ovome nećemo stati. Mislim da imamo finu generaciju koja može napraviti dobar posao i koja zaslužuje da igra finale. U polufinalu se sastajemo sa ekipom Vodica sa kojima smo igrali u Zagrebu i izgubili u zadnjim sekundama pola koša. Taj dan smo stvano loše igrali i sumnjam da ćemo takvu lošu igru pružiti opet. Cure su spremne i sigurno će dati sve od sebe da uđu u finale., i to bi bio stvarno veliki uspjeh za nas. Glavni konkurent za osvajanje U15 lige je svakako ekipa Croatia 2006, koja nije imala ni jedan poraz, i izuzetno su jaka i uigrana ekipa. Ali ipak bih volio da se sastanemo sa njima u finalu i da još jednom odmjerimo snage, jer finala su takva gdje je sve moguće.” (mžrkl)

Nedelja, 15. ožujka 2015.:

  • Finale: Gimnazija Center, 11.00
  • Za 3. mesto: 2.osnovna šola, 11.30

Foto: Croatia 2006 favorit je završnice U15 regionalnog prvenstva u Celju ovog vikenda