Mlada reprezentacija Hrvatske otputovala na natjecanje u Sofiju

Mlada reprezentacija Hrvatske (U20)
  • Pripreme su ove godine bile kraće od uobičajenih za EP i to za otprilike dva tjedna, ali i samo natjecanje koje nas očekuje je manje i drugačijeg formata.
    Radili smo dobro iako je bilo puno otkaza (Nika Mühl, Mia Vukšić, Petra Jurić, Bruna Obratov, Edita Poljac, Patricija Perić, Antica Tabula), pa i privremenih izostanaka sa priprema (Josipa Jurič, Iva Bošnjak, Ana Mandić) zbog školskih ili fakultetskih obaveza. No, učinili smo najviše što se u tim okolnostima moglo i vjerujemo da možemo igrati dobro, motivirano, hrabro i borbeno. Za koliko će pobjeda to biti dovoljno vidjet ćemo na samom natjecanju – izjavio je trener mlade reprezentacije Hrvatske Dean Nemec prije odlasku za Sofiju gdje će od 13 do 18. srpnja igrati FIBA European Challenger u sklopu skupine A u kojoj su još Italija, Njemačka, Latvija, Belgija i Bugarska.

Za put u Bugarsku trener Dean Nemec (u čijem su stožeru još Marin Mijaljević – pomoćni trener, Marko Grozdanić – kondicijski trener, Dorian Rogović – fizioterapeut, Neno Poljak – liječnik i Branka Vukičević – vođa puta) povjerenje je ukazao sljedećim mladim reprezentativkama Hrvatske: Josipa Tuftan, Marta Savić, Josipa Jurič, Viktorija Ćurić, Ana Mandić, Barbara Turkalj, Tonia Bilić, Ana Haklička, Gabriela Grizelj, Iva Bošnjak i Sara Deidda.

Raspored utakmica mlade reprezentacije Hrvatske na European Challengeru:

  • Hrvatska – Njemačka, 13. srpnja u 16 sati
  • Italija – Hrvatska, 14. srpnja u 16 sati
  • Latvija – Hrvatska, 15. srpnja u 13 sati
  • Hrvatska – Bugarska, 17. srpnja u 19 sati
  • Belgija – Hrvatska, 18. srpnja u 16 sati

O snazi skupine u kojoj igra Hrvatska trener Dean Nemec je za porta HKS-a izjavio:

  • Grupa je teška. Italija je prvak Europe u ovom godištu. Njemačka, Belgija i Latvija su uvijek dobre u mlađim kategorijama, a jedina nepoznanica su nam domaćini, Bugarska. Najviše će nam nedostajati trening utakmice kojih je bilo samo 3. Dva puta smo igrali protiv Srbije uz jedan poraz i jednu pobjedu te protiv Hrvatske U18, što smo izgubili s 4 razlike. Razlog takvim pripremama je situacija s pandemijom i treba reći da je reprezentacija ozbiljno oslabljena izostancima i ostalim problemima, ali svako natjecanje u ovoj situaciji je plus i donosi spas za igračice koje veće dvije godine ne igraju međunarodna natjecanja. Tako da su naša očekivanja prvenstveno usmjerena prema samom igranju utakmica i postizanju kvalitete igre, a vidjet ćemo što će to donijeti rezultatski na kraju turnira. U cjelini odlična je stvar da se FIBA odlučila organizirati ovakvo natjecanje i da nam je HKS omogućio pripreme i sudjelovanje na natjecanju.

Sve utakmice će se moći pratiti uživo na YouTube kanalu KS Bugarske.

ŽENSKA KOŠARKA /Tihomir Begić

Foto: U20 reprezentacija Hrvatske