Mlada košarkašica Posušja Ivana Soldo igrat će za FSV iz Rijeke

Ivana Soldo nova je košarkašica FSV-a

Ivana Soldo, dosadašnja košarkašica ŽKK Posušje, potpisala je za riječki prvoligaš ŽKK Flumen Sancti Viti – FSV. Riječ je o ponajboljoj košarkašici Posušja u prošloj sezoni koja je poniknula u Rakitnu gdje je ŽKK Posušje utemeljio svoju ispostavu škole košarke, a koju je vodio trener Mario Karoglan, inače pomoćnik glavnog trenera ŽKK Posušje Roberta Jurišića.  Njezin talent je zapazila i instruktorica HKS-a za žensku košarku Žana Lelas pa je i bila pozvana na širi popis mlađih kadetkinja Hrvatske koje su na Slovenia Ballu ove godine osvojile prvo mjesto i zlatnu medalju. Soldo je rođena 2004. godine, a već je visoka 183 cm, igra na poziciji četvorke-petice. Prošle sezone igrala je u ligi Herceg Bosne. Iz njenog matičnog kluba ŽKK Posušje su nam izjavili:

– Svojom željom, voljom i upornošću preko Rakitna i Posušja svoj košarkaški razvoj nastavlja u Rijeci. Ivana je imala pregršt ponuda iz više klubova, čak i od nekih talijanskih prvoligaša, ali je uz pomoć obitelji izabrala FSV iz Rijeke i tamo će nastaviti izgrađivati svoju karijeru.

Sada FSV Rijeka u svojim redovima ima dvije Posušanke – uz već postojeću Petru Bošnjak sada je stigla i Ivana Soldo. O njenom dolasku u riječkom klubu su nam rekli:

– Zadovoljni smo dolaskom Ivane Soldo u naš klub ove sezone. Ona je bila naša ciljana želja. Ivana u Rijeci upisuje prvi razred sportske gimnazije i nastavlja sa svakodnevim treniranjem košarke. Zahvaljujemo roditeljima na ukazanome povjerenju kao i njenome treneru Robertu Jurišiću na kvalitetnoj komunikaciji i suradnji.

Tihomir Begić