Mišura: Da, odlazim u Toulouse

Da su neke druge žene na njezinu mjestu najvjerojatnije bi im “glava bila u oblacima”. A ona čvrsto stoji na zemlji i nikakvi izbori ljepote ni ti silni komplimenti, niti izjava takve NBA zvijezde kao što je Nate Robinson, kako je ona “najljepša košarkašica koja je obula tenisice”, niti izbori u američkim časopisima, nisu je promijenili. Ona zna zašto je među koševima. A jest lijepa, elegantna. Sva je “vražija”, ali za nju je ljepota duše još ljepša od ljepote tijela. Rekli bismo da je to cura koja zna nositi ljepotu, a to je jako teško bilo uvijek. Danas pogotovo. No, nas u ovom razgovoru interesira košarka o čemu ona i voli mnogo više pričati. A s narančastom loptom ove je sezone pod koševima “pričala” lijepe priče koje nisu ostale nezapažene. Druga je na listi strijelaca, a najbolja je asistentica A-1 lige što o njoj govori kao nesebičnoj osobi.

– Govori li činjenica da si najbolja asistentica Lige o Antoniji Mišura kao nesebičnoj osobi?

– Pa moram reći da stvarno nisam sebična osoba šta ste i sami rekli da se vidi na kojem sam mistu po broju asistencija.

– Voliš li više postići koš ili asistirati?

– Svakome je drago zabit’ koš, pa tako i meni, ali isto tako mi je nekad i draže dati dobru asistenciju nego koš. Obožavam davati asistencije pogotovo ako koja prođe iza leđa ili tako neka dobra, e onda mi je predobro!

– Kako ocjenjuješ rezultate Jollyja JBS u ovogodišnjem prvenstvu?

– Ako bismo ocjenjivali ocjenama do pet, onda Jollyja ocjenjujem četvorkom. Ove sezone smo imali jako mladu ekipu, samo nas četiri smo bile starije (Mišura – Benić – Semren – Ivanković, op.a.), izvukle smo cilu sezonu bez, hvala Bogu, ozljede. Naravno da su ostale cure dosta pomogle i ja sam ponosna na sve njih. Iskreno, žao mi je što nismo ušli u finale, ali tako je to u sportu, ne možeš uvik pobjeđivat’ i bit’ najbolji!

– Je li ovogodišnje prvenstvo Hrvatske, odnosno A-1 liga, kvalitenije ili ne u odnosu na prethodne?

– Mislim da je ove godine bila jača liga nego prije. Pored jednog euroligaša imali smo naravno Gospić, Medveščak i uz njih sigurno ekipu Pletera i Zadra, koji su znali dati jako dobar otpor svima. Mislim da su se svi dobro oznojili za dobit’ te ekipe.

– Dolazi reprezentativno ljeto i Eurobasket. Što očekuješ od Eurobasketa 2013?

– Pa da, ovo lito je Europsko prvenstvo u Francuskoj i ja očekujem da ćemo to odradit’ odlično i dat’ ćemo sve od sebe, naravno kao i do sad, da se popnemo što je moguće više!

– Shvaća li itko kolika su odricanja sportaša od običnog života? Dok se ljeti drugi kupaju u moru, vi se već evo ne znam koje ljeto kupate u znoju lica svoga? Vrijedi li to toga?

– Pa ja mislim da onaj tko nije sportaš zapravo ne zna koja su to odricanja u životu. Svatko misli da je to lako, al sportaši će se složiti sa mnom da nije. Nije lako iz razloga jer ako se predaš tomu, tada moraš zaboravit’ na izlaske, druženja do kasno u noć, ljeti odmaranja i kupanja, biti odvojen od obitelji, prijatelja. itd. itd. da sad ne ulazim u detalje, al sigurna sam da nitko nije požalio jer je izabrao sport i profesionalnost, Ja sam ponosna što sam sportašica i nikad nisam požalila, a sigurna sam da i neću!

– Je li Antonija odigrala svoju posljednju sezonu u Hrvatskoj?

– Pa, evo moram priznat’ da sam odlučila otići i dogodine se iskušat’ u inozemstvu, točnije u francuskom Toulouseu.

Zahvalili smo joj na prvom ekskluzivnom intervjuu kojeg je sad već kao igračica Toulousea dala upravo nama i poželjeli joj sreću ma gdje je putovi vodili. Nakon korektno odrađene sezone u Jollyjevom dresu, slijedi onaj najdraži reprezentativni u Francuskoj na Eurobasketu, pa onda prva sezona u francuskom prvoligaškom društvu – u Toulouseu za koji je potpisala jednogodišnji ugovor. Ne dvojimo da će svojom igrom podići Toulouse  i osvojiti tamošnju publiku. Ljepotom je osvojila svijet, želimo joj da i svojim košarkaškim umijećem ostavi trag. Sretno, Antonija!

antonija-misura_jpg-2

4 KOMENTARI

  1. Lijepoj Miški sve najbolje u Francuskoj!Uz pitanje što će za vrijeme njenog boravka van Hrvatske biti s njenim psičem pinčem?Ja se od svojeg ne bi mogao rastati ni da me zovu za playa Miami Heata……

  2. Sretno Antonija, bez obzira što si nam oslabila ligu svojim odlaskom i uskratila zadovljstvo gledanja ekipe Jollya iz samo jednog razloga, želim ti svu sreću u Fra…
    Mene zanima da li je ovaj odlazak nagovještaj onoga o čemu se već dugo priča!?
    Zasičenjem ženskom košarkom od strane gazde…idući transfer mogao bi potvrdit tu priču!
    Ne ide čini se ženska košarka u dobrom pravcu, koliko god pojedinci voljeli ili ne voljeli one koji zbog love i osobne satisfakcije uživaju u ženskoj košarci, naprosto takvi su nam potrebni! Bez love nema vrhunskog sporta a uskoro će samo privatni kapital određivat tu kategoriju! Bez vrhunskog sporta nema popularizacije, posljedično talenti skreću u druge dvorane a pojedinke i kada prođu sve patnje i zasluže koju pinku otići će van (ako Bog da) ili bavit se nečim trečim!

  3. Danas Stojanović,sutra Perić,a prekosutra Ivanković (odlasci) i od hrvatske ženske košarke neće biti ni “h” ni “ž” ni “k”……iovako su nam ženske seniorske košarkaške lige negdje između kadetskih i juniorskih.

  4. Naravno da u doljnjem komentaru ne mislim na košarkašice Mede sestre Perić,Lucu Ivanković i Stojanović iz Jollyja….već gazde-sponzore Mede,Jollyja i NZ….od kojih su svi itekako vezani i za struku….Ivanković je i službeno prvi trener,a ostala dvojica su neslužbeni treneri:-))

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime