Mirna Mazić u prijelaznom roku prešla iz Španjolske u Tursku – iz Gernike u Abdulah Gul University

Zapravo, Mirna Mazić se vratila u Kayseri, klub u kojem je već igrala u Turskoj. Ova standardna hrvatska reprezentativka Španjolsku, gdje je igrala za prvoligaški klub Gerniku, zamijenila je Turskom i njoj već poznatim klubom Abdullah Gul University, koji se natječe u najboljoj turskoj košarkaškoj ligi za žene (TKBL). Klub ima velike ambicije a trenutno se nalazi na trećem mjestu najbolje turske lige sa 7 pobjeda i dva poraza. Nakon Anđe Jelavić (Istanbul), Luce Ivanković (Edrine) i Ane Lelas (Osmaniye), Mazić je četvrta naša košarkašica koja igra u najboljoj turskoj ženskoj košarkaškoj ligi.

Ovogodišnju sezoni Mirna Mazić započela je u Španjolskoj. U 13 prvoligaških utakmica, koliko ih je odigrala za Gerniku, prosječan učinak po utakmici bio joj je  7.8 koševa, 5.6 skokova, 1 asistencija. Prošle sezone je igrala u Kayseriju, kako je tada klub nosio ime, a danas Abdullah Gul. U deset utakmica prosječno te sezone je za Kayseri postizala 6.4 koša, 3.4 skoka i 1.3 asistencije, pomogla im  da klub igra polufinale turskog prvenstva. Mazić je također za Kayseri odigralao 15 utakmica u EuroLigi u kojoj joj je prosječni učinak po nastupu bio 5.6 koševa i 4.1 skok. Sezonu ranije igrala je pet utakmica za Tarbes u francuskoj ligi  s prosječnim učinkom 5.2 koša i 4.2 skoka po utakmici.

U Hrvatskoj je u sezoni 2012/13 igrala za Lupu Promotion i dala veliki doprinos osvajanju Kupa i Prvenstva. U 26 utakmica što ih je odigrala te sezone za ovaj novozagrebački klub postizala je prosječno 13.5 koševa, 8 skokova i 1.4 asistencije. Igrajući za Lupu u EuroLigi  prosječno je postizala 12.5 koševa i imala 7.2 skoka.

Mazić je standardna seniorska reprezentativka Hrvatske, sudjelovala u kvalifikacijama za Eurobasket 2015., a u četiri kvalifikacijska reprezentativna nastupa učinak po utakmici joj je bio 7.5 koševa, 6.8 skokova, 2.3 asistencije i 1.3 ukradene lopte. Radi se o vrlo iskusnoj košarkašici koja je profesionalno igrala i u Grčkoj (Panionios i Ikaros), i u Poljskoj (Energa Torun) i u Hrvatskoj (Medveščak) s kojim je nastupala u Prvenstvu Hrvatske i EuroCupu.

Foto: Mirna Mazić / Snimio: Marko Lukunić