Mirna Mazić: Sutra igramo vrlo važnu utakmicu

U prošloj euroligaškoj utakmici dvije naše reprezentativke našle su se na suprotnim stranama. Iva Slišković u dresu talijanske Berette Familia Schio, a Mirna Mazić u dresu turskog Abdullah Gula, odnosno AGU Spora. Poznato je našim čitateljima da je AGU Spor pobijedio Berettu 80:74  i s tom gostujućom pobjedom otškrinuo vrata prolasku dalje u EuroLigi. No, tada nismo napisali da je naša Mirna Mazić započela u prvoj petorci turskog kluba i da je u toj utakmici igrala 20 minuta. Postigla je 6 koševa (2P 2-5, 3P 0-1, 1P 2-2), uz 8 skokova i jednu asistenciju. O utakmici s ruskom Nadezhdom koju igraju sutra u 18 sati nam je rekla:

– AGU Spor je loše startao u Euroligi, izgubile su par utakmica koje su realno trebale pobijediti pa se za drugi dio klub odlučio pojačati dovođenjem Lindsey Whalen i mene. Zasad smo izgubile na dva gostovanja od Fenerbahcea i Avenide, a pobjedile smo Bourges, Torun i Schio. Sutrašnja utakmica protiv Nadezhde je od izuzetnog značaja za nas jer, ukoliko pobijedimo, jako smo blizu prolaska u osminu finala. Ukoliko prođemo za mjesto u Final 4 najvjerojatnije ćemo igrati s Ekaterinburgom ili Dynamom Kursk. To će biti teške utakmice jer su to dvije najjače ruske ekipe i imaju prednost domaćeg terena. Bez obzira na to smatram da imamo odličnu ekipu koja može parirati svima pa tako i Ekaterinburgu. Na kraju krajeva pobjedile smo ih u skupini prošle godine.”

Nadamo se da će sutra Agu Spor i Mirna Mazić, koje bez dvojbe čeka teška i neizvjesna utakmica, znati ju i moći dobiti u svoju korist.

Foto: U prošlom kolu EuroLige Mirna Mazić (desno) bila je uspješnija od Ive Slišković / fibaeurope.com