Mirna Mazić neće igrati kvalifikacijske utakmice reprezentacije Hrvatske u studenome

Standardna hrvatska seniorska reprezentativka Mirna Mazić, košarkašica turskog prvoligaša Abdullah Gula, koji se osim u nacionalnom prvenstvu natječe i u Euro Cupu, ozlijeđena je i neće moći igrati za Hrvatsku u kvalifikacijskim utakmicama koje slijede u studenome – protiv Nizozemske u Nizozemskoj 21. i protiv Estonije u Estoniji 25. studenoga ove godine. I utakmicu koju je odigrala u EuroLigi vrlo uspješno morala je igrati pod injekcijom. Samo za naš portal Mazić je pojasnila trenutnu situaciju:

– Da, ozljeđena sam. Imam slomljenu kost u dlanu koja mi još nije zarasla, ali sam morala igrati pod injekcijom i zaštitom jer nam igračica na mojoj poziciji ima potres mozga. Osim toga u utakmici s Bourgesom sam zaradila i nagnječenje rebra. Jučer sam opet dobila udarac u isto mjesto tako da ne treniram. Bila sam kod doktora i savjetovao mi je odmor i rehabilitaciju. Najvjerojatnije neću igrati u narednim utakmicama, ali o tome će odlučiti klub.

Tako je popis izbornika Braslava Turića silom prilika smanjen na 13 reprezentativki. Nema dvojbe da će Mirna nedostajati.

Foto: Mirna Mazić