Milan Perić, predsjednik ŽKK Medveščak: Za još veće uspjehe treba nam pomoć Grada Zagreba

Predsjednik Milan Perić na rukama košarkašica Medveščaka
Medveščak je znao dostojno proslaviti naslov prvakinja Hrvatske, kojeg je, kako reče Zvonko Berkopec na prigodnoj svečanosti, čekao punih 69 godina. Snovi koje su mnogi zaljubljenici u žensku košarku i Medveščakovo ime snivali, postali su ,nakon dugo godina, stvarnost. Medveščak je te večeri 11. svibnja 2014. godine u prepunoj dvorani ŠSD Pešćenica postao prvak Hrvatske pobjedivši jedinog hrvatskog euroligaša Novi Zagreb 69:61, kojeg su predvodile hrvatske reprezentativke Luca Ivanković, Jelena Ivezić, Lisa Ann Karčić, slovenska reprezentativka Eva Komplet,… Sreći nije bilo kraja, slavilo se “sve u šesnaest” – i igračice i stručno rukovodstvo kluba i uprava kluba na čelu sa sportskiom direktorom Željkom Alatovićem i predsjednikom kluba Milanom Perićem. Cilj je ostvaren. Što i kako dalje?
– Ove cure su prerasle mogućnosti Medveščaka,- bio je na svečanosti jasan predsjednik Medveščaka Milan Perić, – i mi očekujemo da će nas Grad Zagreb u našim daljnjim nastojanjima i pohodima na Europu podržati i financijski pomoći. Samo tako moći ćemo nakon uspjeha u Hrvatskoj postizati i europske uspjehe jer to ove cure mogu i znaju. To su pokazale i u dresu reprezentacije na europskim prvenstvima kada su kao kadetkinje bile viceprvakinje Europe, a zapravo sve ove godine i kao kadetkinje i kao juniorke i te kako su bile zapažene na europskoj košarkaškoj sceni. Znači, one znaju, mogu i hoće i u klupskoj europskoj ženskoj košarci napraviti iskorak, ali za to nam treba pomoć našega grada.”
Sve ovo slušali su na spomenutoj svečanosti izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića prof. Milan Čolić, pomoćnik pročelnika za mlade i sport i Nikola Dragaš, višestruki svjetski prvak u kuglanju, danas na čelu Zagrebačkog športskog saveza. Uz prigodne kurtoazne čestitke Medveščaku na osvajanju naslova prvakinja Hrvatske i priogodne darove obećali su pomoći Ženskom košarkaškom klubu Medveščak u njegovim nastojanjima da ime tog kluba i hrvatsku žensku košarku nastave afirmirati i na europskoj, odnosno međunarodnoj, sceni.
Foto: Predsjednik Milan Perić na rukama košarkašica Medveščaka / zkkmedvescak