Mihaela Lazić sa gotovo stopostotnom minutažom u Beşiktaşu

Ove godine pratit ćemo nastupe naših košarkaša u prvim ligama europskih zemalja tamo gdje igraju. To su Francuska (Slonjšak i Zellous), Italija (Begić, Dojkić i Dedić), Mađarska (Pavić, Vojtulek i Tadić), Grčka (Cvitković), Slovačka (Bura i Mandić), Njemačka (Petrak i Stojsavljević), Turska (Lazić i Mašić), Belgija (Periša)…

Dok još svugdje miruju košarkaške mrežice, u Turskoj su odigrana dva kola tamošnje najbolje košarkaške lige (KBSL). U velikom i poznatom turskom klubu Beşiktaşu odlično se snašla naša Mihaela Lazić koja je zaradila povjerenje svog trenera i odigrala je u prvoj utakmici 39, a u drugo j 40 minuta. U prvom kolu Beşiktaş je na domaćem parketu pobijedio Tarsus  88:78, a Lazić je za 39 minuta na parketu postigla 16 poena.

U drugom kolu u gostima Beşiktaş je poražen od  Emlaka 51:46, a Lazić je cijelo vrijeme bila na parketu i uz šut koji je nije najbolje “slušao” (1-5 za tricu) postigla je 7 poena. Uz srbijansku reprezentativku Jovanu Nogić i Turkinju Bayram Elif nositeljica je igre Beşiktaşa. Odlično za početak, osobito što je stekla povjerenje trenera Aziza Akkaya koji joj je u prve dvije prvenstvene utakmice povjerio gotovo stopostotnu minutažu.

Ovogodišnja ekipa Beşiktaşa (Mihaela Lazić sasvim desno)

Ženska košarka

Foto: Mihaela Lazić ove sezone brani boje Besiktasa/Beşiktaş JK Basketbol