Mihaela Lazić opet MVP, ovog puta 6. kola

Nakon što je u 3. kolu bila MVP, Mihaela Lazić (Brod na Savi) to je uspjela i u šestom kolu. Ovo “košarkaško čudo od djeteta”, kako je znaju nazivati oni koji su je bar jednom pogledali kako igra košarku, još nema punih 15 godina, ali se uspješno nosi u prvoligaškom društvu sa mnogo starijim i iskusnijim igračicama. Naslov MVP 6. kola zaradila je u utakmici što ju je njezin Brod na Savi u sportskoj dvorani Vijuš u Slavonskom Brodu igrao protiv Šibenika. Valorizaciju 33 (Nina Premasunac ima 30, Dina Šesnić 31) postigla je sa 33 koša, šest skokova, pet asistencija, dvije ukradene lopte i tri izgubljene. Šut za dva poena bio joj je 6-12, za tri 4-8, a slobodna bacanja 9-12. Važno je naglasiti da je ona dala više od polovice koševa svoje ekipe (33 od 61) i da je ovaj učinak posebno sladak jer je umnogome pridonio prvoj prvenstvenoj pobjedi Broda na Savi. Povijesnoj. Kratko smo porazgovarali s Mihaelom:

Lazić Mihaela

– Koliko točno godina ima Mihaela Lazić?

– 20.11.2015. imat ću punih 15 godina.

– Drugi put si od početka prvenstva MVP kola? Što za tebe to znači biti najkorisnija igračica u hrvatskom prvenstvu?

– Jako sam sretna jer vidim da se trud i zalaganje isplati i to mi je veliki motiv da još više treniram.

– Jesi li zadovoljna nastupom Brod na Savi u Prvoj ligi i što očekuješ do kraja?

 – Obzirom da smo jako mlada ekipa, nisam puno očekivala od naše prve sezone u A 1 ligi. Kako prvenstvo odmiče, vidim da smo bolji od nekoliko ekipa. Ne bojim se ispadanja.

– Reprezentacija?

– Do sad sam nastupila na dva Europska prvenstva za kadetkinje – u Mađarskoj 2014. i Portugalu 2015. godine  i nismo se nešto proslavile. Sljedeće ljeto s kadetskom repkom se nadam boljem rezultatu, a voljela bih osvojiti i medalju!

 Foto: Mihaela Lazić