Mihaela Lazić karijeru nastavlja u Turskoj

Mihaela Lazić (168-SG-00) nova je igračica turskog Bešiktaša.

Karijeru je započela u ŽKK Brod na Savi čije je boje vrlo uspješno branila dugi niz godina, sve do 2018. godine kada odlazi u Mađarsku.

Epizoda u mađarskom prvoligašu PINKK Pecsi 424 nije dugo potrajala. Vrlo brzo došlo je do prekida suradnje i ponovnog povratka u matični klub, za kojeg je igrala do kraja sezone 2018/19, nakon čega se  uputila u Sjedinjene Američke Države.

U SAD-u provela je četiri sljedeće godine, tri na University of South Florida te posljednju na Florida International University.

Za Florida International University odigrala je 32 utakmice i prosječno bilježila učinak od 5,3 koševa, 2,1 skokova i 2,4 asistencija po utakmici.

Odlazak u Tursku najveći je izazov u dosadašnjoj karijeri ove mlade košarkašice, a evo što je nakon potpisa ugovora s turskim velikanom ekskluzivno za naš portal rekla Mihaela Lazić:

Potpisala sam svoj prvi profesionalni ugovor za Bešiktaš iz Turske, jako sam zadovoljna i mislim da je ovo veliki iskorak u mojoj karijeri. Spremna sam puno naučiti na svakom treningu i utakmici te dati sve od sebe kako bih se izborila za svaku minutu na parketu. Kvalitetna Turska liga bit će izazovna, a ja se nadam uspješnoj sezoni!”

Foto: Mihaela Lazić/Bešiktaš

Ženska košarka