Mia Mašić u Broniju

I treća hrvatska reprezentativka potpisala je za talijanskog prvoligaša Broni. Nakon što su to najprije učinile Nina Dedić i Klaudija Periša, ovih je dana svoj potpis na ugovor sa Bronijem stavila i Mia Mašić. Čim joj je istekao ugovor sa španjolskom Perfumerias Avenidom i nakon odigranog prvog kruga kvalifikacija za EuroBasket 2023, novo odredište naše reprezentativke Mie Mašić talijanski je Broni i najbolja talijanska liga – Serie A1. Tamo još igraju Nina Premasunac (Campobasso), Ivana Dojkić (Virtus Segafredo Bologna) i Lea Miletić (Acronos Moncallieri). Sveukupno šest naših reprezentativki je u Serie A1 – prvoj talijanskoj ženskoj košarkaškoj ligi.

Mia Mašić nakon jedne euroligaške utakmice u dresu Avenide/ fiba.basletball

Mia Mašić je prošle sezone najprije igrala za riječki FSV iz kojeg je nakon odigrane tri utakmice u ženskoj Premijer košarkaškoj ligi Hrvatske karijeru nastavila u Njemačkoj gdje je igrala za tamošnjeg prvoligaša TK Hannover. Ovu sezonu započela je u dresu višestrukih prvakinja Španjolske, ekipe Perfumerias Avenide gdje se zadržala nekoliko mjeseci.

Talijanski klubovi za koje je još nastupala su: Querciambiente Muggia, Energia Virtus Cagliari, BK San Salvatore Selargius, Elite Basket Roma, Gruppo Stanchi Athena Roma, La Molisana Campobasso) i Francuskoj (Le Havre), dok je u Hrvatskoj branila boje ŽKK Pletera, ŽKK Šibenika i FSV-a.

Bila je članica kadetske reprezentacije Hrvatske (U16) koja je u Tallinnu 2009. godine osvojila srebrnu medalju na Europskom prvenstvu divizije B, te je na tom turniru u 6 odigranih utakmica prosječno ostvarivala učinak od 2 koša, jednog skoka i 0.5 asistencija po susretu, a trenutno brani boje seniorske reprezentacije Hrvatske s kojom sudjeluje u kvalifikacijama za Eurobasket 2023. godine koji će se održati u Sloveniji i Izraelu.

ŽENSKA KOŠARKA/Boris Kosač

Foto: Mia Mašić za Avenidu je odigrala četiri euroligaške utakmice