Mia Mašić karijeru nastavlja u Njemačkoj

Hrvatska reprezentativka Mia Mašić (180-F-93) napušta redove riječkog FSV-a te će karijeru nastaviti u Njemačkoj gdje će igrati za tamošnjeg prvoligaša TK Hannover. Mia je za FSV odigrala ukupno 3 utakmice u ženskoj Premijer košarkaškoj ligi Hrvatske ove sezone i  prosječno ostvarivala učinak od 11.3 poena, 5.3 skokova i 2.3 asistencija po utakmici.

Proteklu sezonu provela je u redovima tadašnjeg talijanskog drugoligaša La Molisana Campobasso za kojeg je upisala 16 nastupa (10,8 koševa, 5.2 skokova, 1.2 asistencija,i 1.5 oduzetih lopti po susretu).Kroz dosadašnju karijeru u inozemstvu igrala je u Italiji (Querciambiente Muggia, A.T.S. Energia Virtus Cagliari, BK San Salvatore Selargius, Elite Basket Roma, Gruppo Stanchi Athena Roma, La Molisana Campobasso) i Francuskoj (Le Havre), dok je u Hrvatskoj branila boje ŽKK Pletera, ŽKK Šibenika i FSV-a.

Bila je članica kadetske reprezentacije Hrvatske (U16) koja je u Tallinnu 2009. godine osvojila srebrnu medalju na Europskom prvenstvu divizije B, te je na tom turniru u 6 odigranih utakmica prosječno ostvarivala učinak od 2 koša, jednog skoka i 0.5 asistencija po susretu, a trenutno brani boje seniorske reprezentacije naše zemlje s kojom sudjeluje u kvalifikacijama za Eurobasket 2021. godine koji će se održati u Francuskoj i Španjolskoj.

Foto: Mia Mašić u dresu bivšeg kluba Gruppo Stanchi Athena Roma/Fotograf:Giulio Tiberi