Medveščaku prvi turnir “Zvonimir Berkopec”, Iva Todorić MVP turnira

Prvi Memorijalni turnir “Zvonimir Berkopec”, što ga je organizirao ŽKK Medveščak prošlog vikenda u znak sjećanja na Zvonimira Berkopeca Berkija,  “osnivača” i doživotnog tajnika aktualnih i višestrukih prvakinja Hrvatske, završio je pobjedom Medveščaka. Na turniru, koji je igran na Pešćenici, sudjelovale su ekipe Šibenika, dubrovačke Raguse, zeničkog Čelika i domaćina Medveščaka.

MVP turnira Iva Todorić i Petra Perić /zkkmedvescak.com
MVP turnira Iva Todorić i Petra Perić /zkkmedvescak.com

Turnir su osvojile košarkašice Medveščaka koje su finale igrale sa Čelikom. Sportska direktorica Medveščaka Silva Šeda za naš je portal prokomentirala finalnu utakmicu:

– Očekivala se jedna napeta utakmica, s obzirom da smo dosta pomladili i promijenili ekipu u odnosu na prošlu sezonu, a i trenutno smo u problemima s ozlijedama, zbog čega na turniru nisu igrale Iva Borović i Diana Grizelj. Svejedno su naše košarkašice izgledale jako dobro na terenu, predvođene iskusnim seniorkama Anjom Majstorović i Ivom Todorić koja je bila najbiolja košarkašica turnira i ponijela naslov MVP-a. Rezultat finalne utakmice bio je 73:44 za Medveščak.

Na trećem mjestu završila je ekipa Raguse iz Dubrovnika, a na četvrtom košarkašice Šibenika predvođene Klaudijom Perišom, koja je s postignutih 55 koševa bila i najbolji strijelac turnira. Obje ekipe igrale su brzu i dinamičnu košarku a pobjednik je doslovno odlučen u zadnjoj minuti utakmice (72:74). Upravo je Klaudija Periša u toj utakmici bila jako raspoložena te je ubacila 40 koševa!

Foto: Iva Todorić bila je najbolja košarkašica i pripao joj je naslov MVP turnira /