Medveščak u Zagrebu deklasirao Split i poveo 2:1

Totalnom ofenzivom tijekom cijele utakmice Medveščak je u Zagrebu deklasirao Split nanijevši mu visoki poraz od čak plus 43 koša. Split je dobro ušao u utakmicu i sve do rezultata 15:14 nekoliko puta bio u vodstvu. Potom Medveščak na krilima dvije iznimno energetski potentne svoje košarkašice – Ive Todorić i Ane Petrak – preokreće rezultat serijom 17:2 i to je bio nagovještaj druge pobjede zagrebačkih košarkašica u finalnoj seriji. Agresivnoj igri Medveščaka Splićanke nisu znale parirati, protok lopte im je bio spor, a i u drugim važnim elementima košarkaške igre Medveščak je bio puno uvjerljiviji. Bolje u ukupnom šutu, u skokovima, asistencijama, osvojenim loptama, izgubljenim….Jednostavno Split večeras na Pešćenici ni u čemu nije mogao parirati Medveščaku.

Medveščak – Split 91:48 (19:15, 30:7, 16:19, 26:7) (2:1)

  • Medveščak: Petrak 11, Nimac 4, Tadić 21, Skorić 11, Vojtulek 20, Todorić 16, Strize 2, Leovac 0, Krajinović 0, Kolovrat  0, Livajušić 2, Uzelac 4. Trener: Braslav Turić
  • Split: Puljić 14, Miše 2, Visković 2, Silov 11, Ivančević 0, Brnas 5, Tomičić 2, Turić 5, Leskur 0, Perić 7. Trener: Boran Grgin

Izvrsna Matea Tadić je susret završila s 21 poenom i 7 asistencija. AnaVojtulek je dodala 20 uz 7 skokova, Iva Todorić 16 uz 9 skokova, a Ana Petrak i Lucija Skorić po 11 poena. Kod Splita Katarina Puljić je ubacila 14, a Josipa Silov 11 poena. Treneri obaju ekipa su za službeni portal Hrvatskog košarkaškog saveza izjavili:

Boran Grgin, trener Splita: ”Izgleda da smo opet ušli kao u prvu utakmicu, a to znači premekano pa je već na poluvremenu bila velika razlika. Poslije se teško bilo vraćati jer smo ekipa koja puno ovisi o šutu i kada smo počeli pogađati igra nam je bila malo bolja s tim da smo onda počeli čuvati cure za četvrtu utakmicu jer nije bilo šanse da dohvatimo razliku”.

Braslav Turić, trener Medveščaka: ”Večeras smo dobili pet igračica koje su išle preko deset poena i to nam je falilo u drugoj utakmici. Nakon pospanog početka zatvorili smo njihov centralni pick iz kojeg je izašlo dosta lakih poena i pogođenih šuteva te već do poluvremena napravili veliku razliku. Izvukli smo iskustvo iz prve utakmice u Splitu i ja očekujem da nećemo dopustiti Splitu da vodi utakmicu. Moramo ući puno čvršće i kvalitetnije u tu utakmicu ako želimo naslov osvojiti u nedjelju”.

Četvrta utakmica igra se 5. svibnja u Splitu na Gripama s početkom u 16 sati. Pobijedi li Medveščak, postat će po šesti put zaredom prvak Hrvatske, a ako pobijedi Split, majstorica se igra u Zagrebu.

Foto: Trener Medveščaka Turić sa svoje dvije perjanice – Ivom Todorić i Mateom Tadić / Snimio: Marin Sušić/HKS