Medveščak u gostima Splitu nanio prvi poraz i preuzeo čelo ljestvice

Nema više neporaženih u Prvoj ženskoj ligi. Medveščak je na Gripama očitao košarkašku lekciju do sada neporaženom Splitu i uzvratio za poraz što su ga Splićanke nanijele Medveščaku u Zagrebu. Ekipa trenera Braslava Turića tako je zasjela na čelo ljestvice i bodovno se poravnala sa curama trenera Splita Borana Grgina. Iva Todorić sa 16 skokova i 16 koševa bila je prvo ime utakmice, a Matea Tadić i Anja Majstorović su sa po 20 koševa bile najbolji strijelci. Reprezentativka Tea Buzov predvodila je Split sa 18 koševa.

Split – Medveščak 62:81 (12:23, 14:26, 16:23, 20:9)

  • Split: Turić 4, Miše 5, Buzov 18, Silov 3, K,Puljić 11, Barać 0, Brnas 8, Tomičić 6, Bodrožić 0, Visković 5, Perić 2, Škec 0.
  • Medveščak: Petrak 4, Tepeš 0, Nimac 4, Tadić 20, Skorić 0, Vojtulek 8, Todorić 16, Strize 2, Majstorović 20, Mrdalj 5, Uzelac 2.

Boran Grgin, trener Splita: “Prvo sve čestitke Medi na pobjedi i šuterski fenomenalnoj utakmici. Mislim da su na poluvrijeme kad je sve već praktički bilo riješeno bili na 7/10 šutu za 3, za što im stvarno treba skinuti kapu. Mi smo se odlučili braniti im unutrašnju igru centara i prodore što im je forte, ali ovaj put smo izgubili našim oružjem – dobrim vanjskim šutom. Nemam nikakve zamjerke svojim igračicama, preuzimam svu odgovornost i mogu curama samo skinuti kapu za dosad učinjeno. Da mi je netko prije početka lige rekao da ćemo biti na 12-1 u 13. kolu, mislim da mu nitko ne bi vjerovao. Da ne pričam o problemima koje smo imali još od odlaska na zimsku pauzu i kroz ovaj tjedan. Prema tome dobro će nam doći ovaj poraz i povratak u realnost da nastavimo bez pritiska dalje raditi i zanima nas samo iduće kolo, jer su dva boda u Slavonskom Brodu jednako vrijedna kao i ova dva u derbiju. A ako se plasiramo u playoff, nadam se da ćemo ipak malo više namučiti Medveščaka”.

Iva Todorić, košarkašica Medveščaka: “Iako smo se cijeli tjedan mučili s virozama i prvi trening u cijelom sastavu odradili tek u subotu prije puta, u Split smo otišli samo s jednim ciljem, a to je pobjeda i povratak na prvo mjesto. Ušli smo u utakmicu jako čvrsto, odlučno i hrabro. Odlična obrana, a još bolji šut. Za razliku od prve utakmice kada samo imale očajan šut, u ovoj utakmici smo pokazale da je to bio jedan nas loš dan. Kako je utakmica odmicala kraju i razlika je rasla. U zadnjoj četvrtini trener je dao priliku i curama koje inače manje igraju. Nemam ništa vise za reći, nego samo da sam ponosna na cure i na ovu utakmicu kako smo je odigrale. Naravno da je za Zagreb putovao veseli i raspjevani autobus Mede!!”

Foto: Medekice slave pobjedu u Splitu  /fbzkkmedvescak