Medveščak u furioznoj igri poveo 1:0 protiv Studenca

Trideset i sedam koševa viška na kontu Medveščaka najbolje govori o utakmici na Pešćenici. Medveščak nikad lakše nije dobio tradicionalno neugodnu mu ekipu iz Omiša, ali ne zato što je Studenac bio slab, nego zato što je Medveščak još jednom prezentirao modernu košarku, a širina klupe je treneru Braslavu Turiću omogućila da tijekom cijele utakmice čestim rotacijama drži visoki ritam igre.

Medveščak – Studenac Omiš   84:47 (21:12, 24:16, 24:7, 15:12)  (1:0)

  • Medveščak: Begić 9, Perić 9, Džankić 10, Tikvić 14, Borović 16, Šeda 7, Todorić 0, Tićac 0, Majstorović 11, Uzelac 0, Premasunac 8, Livajušić 0. Trener: Braslav Turić
  • Studenac Omiš: Pezo 5, Vrvilo 2, Kalajžić 6, Šerić 8, Vrkić -, Jerčić 16, Puljić -, Vlahov -, Baučić Dilber 6, Podrug 4. Trener: Ivo Kalajžić

Studenac je bolje ušao u utakmicu i samo na početku bio u prednost, ali kad je Medveščak razvio svoju agresivnu igru, Studenac je sve više upadao u njegov žrvanj u kojem su sa svih strana padali koševi. Ono što je posebno krasilo ovu utakmicu upravo je kolektivna igra cijele ekipe Braslava Turića i Medveščak je upravo kao ekipa izgledao moćno. Ova utakmica je bila i uspješan povratak Ivane Tikvić nakon ozljede i trener Turić trenutno ima devet igračica koje bez straha za rezultatski pad može rotirati. Sve su one rutinski odigrale svoje role, a pred kraj utakmice priliku su dobile i mlade Medveščakove snage (Uzelac, Tičac, Livajušić). Kod Studenca najefikasnija njihova tricašica Maja Jerčić (16 koševa).

Braslav Turić, trener Medveščaka: “Čestitam mojim igračicama na sinošnjoj predstavi, dobrom obramenom pristupu i napadačkoj rastrčanosti. Sve su dobile priliku za igrati, te se nadam da ćemo i u Omišu biti uspješni.”

Foto: Medveščak je bio superioran / Snimila: Martina Čubrić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime