Medveščak u finalu MŽRKL

Medveščak je izborio finale Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige. Međutim, konstantnu prednost umalo nije prokockao. Plus 12 koševa nije bilo dovoljno da se u finiš utakmice uđe bez neizvjesnosti.  No, unatoć svemu Medveščak je danas bio bolja ekipa i zasluženo slavio i izborio finale.

Radivoj Korać – Medveščak 61:63 (17:18, 8:13, 13:19, 23:13)

  • Radivoj Korać: Vucković 2, Ivančević 4, Spaić -, Ilić 0, Mandić 20, Spasojević 0, Vasović 0, Erak 2, Pašić 10, L.Vučković 3, Bučevac 20, Stojiljković -. Trener: Miloš Pavlović
  • Medveščak: Petrak 0, Vlahović -, Džankić -, Tadić 4, Borović 22, Todorić 3, Uzelac -, Radoš 5, Premasunac 14, Bura 7, Franić -, Čačić 8. Trener: Braslav Turić

Braslav Turić, trener Medveščaka: “Pobjeda za finale ima dodatnu vrijednost i veličinu. Prije nekoliko dana smo na finalu hrvatskog Kupa ostali bez Anje Majstorović koja je slomila ruku, u petak smo definitivno saznali kako zbog ozljede neće igrati ni Ružica Džankić, a obje su igračice startne petorke. Dobro smo počeli te »preživljeli« i kritičnu treću četvrtinu, u kojoj nas je Korać u ligi deklasirao u Beogradu. Znali smo da će drugo poluvrijeme otvoriti puno agresivnije i zato je na odmoru dogovoreno da moramo izdržati taj nalet. Dobro smo igrali, zatim ostali bez oba playa, pa još Nine Premasunac i u završnici smo imali dosta sužen prostor. Na sve to još loša reakcije pola minute prije kraja. Dogovor u time-outu je bio što duže držati loptu, ali je mala Ana Petrak nakon prvog pasa ostala posve sama i odmah šutirala za tri poena. Kada se sve sabere, bolji smo bili tri četvrtine i po meni zasluženo pobjedili.”

Nina Premasunac, Medveščak: “Velika, povijesna pobjeda. Zadržale smo pozitivnu energiju osvajanja Kupa Hrvatska, iako smo ostale bez dvije važne igračice. Ali smo se još jednom pokazale kao vrhunski kolektiv i to je največa kvaliteta Medveščaka. Na svakoj utakmici iskoči druga igračica, ostale su u funkciji kolektiva i to je bilo dovoljno za finale, jer nas je po meni Korać podcijenio te se previše fokusirao na Budućnost.”

Miloš Pavlović, trener Radivoja Koraća: “Čestitke Medveščaku koji je dobar dio utakmice bio bolja ekipa, angažiraniji i sa jasnim ciljem. Utakmicu smo otvorili sa tri kvalitetna šuta i zatim jako loše reagirali kako u obrani, tako u napadu. Ulazili smo u jako teške šuteve i naravno promašivali. Medveščak je dominirao u skoku, poentirao iz druge, treće pa i četvrte akcije i time dobio dodatno samopouzdanje. Na odmoru je bio dogovor, da zaigramo jače, angažiranije, ali ništa od toga. Posljednja četvrtina je bila bolja, ali sa samo 10 minuta dobre igre se ne može dobiti takva utakmica. Možda su nas malo zaskočili napisi u medijima, da smo programirani za finale, da je Medveščak nekompletan zbog povreda i to nam se je obilo u glavu.”

Nataša Bučevac, Radivoj Korać: “Čestitam protivniku na pobjedi. U posljednjim sekundama smo imale šansu za pobjedu, ali smo promašile dva šuta.” (mžrkl)

Foto: ŽKK Medveščak