Medveščak u dramatičnoj utakmici u finišu pobijedio Kvarnera

Ekipa ŽKK Kvarner Rijeka, u polufinalu Kupa RMR izgubili od Medveščaka (Snimio: Arsen Miletić - crosarka.com)

Dramatična je bila završnica večerašnje utakmice na zagrebačkoj Pešćenici između domaćeg Medveščaka i riječkog Kvarnera, a koja se igrala za prvu poziciju na ljestvici i startni broj jedan koji donosi prednost domaćeg terena u doigravanju za prvakinje Hrvatske u sezoni 2014/2015.

Medveščak – Kvarner  56:51 (15:17, 11:8, 17:8, 13:18)

  • Medveščak: Begić 8, Perić 9, Džankić 6, Tikvić 10, Borović 8, Šeda 3, Todorić 2, Petrak -, Majstorović 8, Franić -, Premasunac 2, Livajušić -. Trener: Braslav Turić
  • Kvarner: Perić 5, Tomić 4, Miletić 4, Živadinović 18, Kovačević -, Vrsaljko  , Hajdin -, Serdar 2, Tomljenović 7, Čolić 4, Milković -. Trener: Damir Rajković

Kvarner je bolje ušao u utakmicu i odmah se od starta vidjelo da je, svjestan važnost susreta, došao odigrati utakmicu vrlo angažirano i hrabro. Na drugoj strani Medveščak je u početku bio neprepoznatljiv, bez koncentracije, agresivne i brze igre. Trener Damir Rajković u Zagrebu je cijelu utakmicu odigrao kao četvrtu četvrtinu na polufinalnoj utakmici u Rijeci, a Medveščak nije znao riješiti enigmu zvanu zona Kvarnera 3-2. Prvi ključni trenutak utakmice bila je trica Anje Majstorović u posljednjoj minuti prvog poluvremena, kojom nije dopustila da se Kvarner rezultatski odvoji nego je izjednačila na 25;25, a Petra Perić zaključila prvo poluvrijeme iz slobodnih bacanja 26:25 za Medveščak. U trećoj četvrtini Medveščak pravi najveću razliku na utakmici i u 27. minuti košem Majstorović bilo je 39:27, odnosno košem Ivane Tikvić u 28. minuti 41:29. Treća četvrtina, koju je Medveščak odigrao dobro, završava rezultatom 43:33. Početkom četvrte četvrtine kreće uragan s Kvarnera i pravi seriju 10:0 i najbolja u riječkim redovima Milana Živadinović preokreće rezultat 44:43 za Kvarner. Nina Premasunac opet vraća prednost domaće ekipe na 45:44, Živadinović uzvraća za 45:46 za Kvarner pa jednim slobodnim realiziranim bacanjem podiže prednost Kvarnera na 47:45. Tada slijedi drugi ključni momenat za Medveščak kada Silva Šeda pogađa tricu za prednost Medveščaka 48:47. Od tada pa do konca 37. minute igralo se bez postignutog koša da bi onda Anja Majstorović položila za 50:47 za tim Braslava Turića. Ana Vrsaljko je potom košem za dva poena i dodatnim slobodnim izjednačila na 50:50, a Ivana Tikvić je u 39. minuti dovela Medveščak u vodstvo 52:50. Nakon tehničke dosuđene Barbari Perić, Majstorović pogađa jedno bacanje za 53:50 za Medveščak, a večeras precizna iz slobodnih bacanja Petra Perić podiže prednost Medveščaka najprije na 54:50, pa potom 56:50. Još je do kraja samo Živadinović pogodila jedno slobodno bacanje i postavila konačan rezultat 56:51 za Medveščak.

Ovom teško izvojevanom pobjedom Medveščak je osigurao prvu startnu poziciju dok će Kvarner u doigravanje najvjerojatnije krenuti sa treće pozicije. Malo je vjerojatno da bi Gospić mogao dobiti Ragusu u Gospiću. Stoga se usuđujemo prognozirati da bi parovi doigravanja za prvakinje Hrvatske u sezoni 2014/2015  mogli biti Medveščak – Zadar i Ragusa – Kvarner. Naravno, i pod uvjetom da Zadar dobije Rockwool Pulu.

Foto: Odlična ekipa Kvarnera odigrala je izvrsnu utakmicu u Zagrebu / Arsen Miletić-crosarka.com