Medveščak se oprostio od Jadranske lige

Treća i odlučujuća četvrtfinalna utakmica između beogradskog Radivoja Koraća i zagrebačkog Medveščaka, u sklopu Jadranske lige (MŽRKL), sasvim zasluženo je pripala ekipi iz Beograda. Skorom 2:1 eliminirala je Medveščak iz daljnjeg natjecanja i plasirala se na F4 gdje je očekuje ekipa podgoričke Budućnosti Volcano. Podsjetimo da su ova dva kluba lani igrali finale Lige.

Radivoj Korać – Medveščak  72:48 ( 24:10, 13:16, 16:15, 19:7 ) 2:1

  • Radivoj Korać: Vučković -, Jakšić 8, Topuzović 17, Stančić 0, Mandić 7, Spasojević -, Brajković 12, Đorđević 2, Erak 4, Rodić 2, Spaić -, Kapor 20. Trener: Miloš Pavlović
  • Medveščak: Begić 9, Perić 5, Vlahović -, Tikvić 6, Borović 5, Šeda 4,Šegota -, Franić -, Majstorović 0, Radoš 6, Premasunac 13. Trener: Braslav Turič

Predvođene odličnim Kristinom Topuzović (17), Tamarom Kapor (20 i Ivanom Brajković (12), a sve pod dirigentskom palicom Sanje Mandić, izvrsne Koraćeve razigravačice, Medveščak nije imao nikakvih izgleda u trećoj utakmici. Tek raspoložena Nina Premasunac (13) bila je premalo da zagrebačka ekipa ugrozi Koraća. Treba istaknuti da je Medveščak ovog puta u Beogradu bio znatno oslabljen jer nisu nastupile dvije košarkašice iz prve postave – Iva Todorić i Ružica Džankić sa kojima je igra Medveščaka nešto sasvim drugo. Ovako Medveščak i dalje u svojoj igri ima velik broj izgubljenih lopti (23), od čega samo Begić i Perić po 6 u ovoj utakmici, i loš postotak vanjskog šuta, a ovoga puta izostao je i inače dobar Medveščakov i obrambeni i napadački skok. Što se tiče ukupnog šuta, Koraćeve košarkašice i sa crte slobodnih i za dva i za tri poena pogađale su točno po 50 posto, a Medveščakov šut za 1 poen bio je 55,6 posto, za dva 31,8 i trica 35,7 posto. Premalo za F4 Jadranske lige.

Miloš Pavlović, trener Radivoja Koraća: “Čestitam mojoj ekipi na plasmanu na Final Four.”

Braslav Turić, trener Medveščaka: “Čestitam ekipi Koraća na večerašnjoj pobjedi i ulasku na Final Four. Mi smo večeras bili ispod nivoa kojeg inače prezentiramo. Nismo od početka bili u utakmici kako treba i to se odrazilo na rezultatu. Vidljiv nam je nedostatak igračica iz petorke Džankić i Todorić, njih jednostavno nismo uspjeli nadomjestiti. Čestitam svojim igračicama na prikazanom ove godine u regionalnoj ligi, napravili smo veliki pomak u odnosu na prošlu godinu.”

Ovdje možete pročitati kako su sa utakmice izvjestili pojedini srbijanski mediji, konkretno kosarka24.rs

Foto: Petra Perić išćekuje potez Sanje Mandić/zkkradivojkorac