Medveščak samo korak do titule prvakinja Hrvatske

Medveščak je večeras u Trnskom u trećoj utakmici doigravanja za prvakinje Hrvatske u zanimljivoj i dinamičnoj utakmici pobijedio Novi Zagreb i postavio omjer 2:1 u svoju korist u međusobnim susretima. Od titule prvakinja Hrvatske dijeli ga još samo jedna pobjeda.

Novi Zagreb – Medveščak 50:53 (10:15, 16:12, 12:17, 12:9)  (1:2)

  • Novi Zagreb: Tadić -, Semren 8, Komplet 21, Dojkić 2, Karačić 2, Jurić 2, Ivanković 6, Macan -, Stojsavljević-, Franić -, Sarjanović -, Ivezić 9. Trener: Vladimir Ivanković
  • Medveščak: Begić 7, Perić 4, Džankić 4, Tikvić 2, Borović 11, Šeda 10, Todorić 2, Tićac -, Majstorović 2, Šegota -, Premasunac 11, Livajušić -. Trener: Braslav Turić

Bio je to pravi Medveščak. Brz, rastrčan, agresivan i večeras posebno požrtvovan. Sa puno širom klupom kvalitetnijih igračica i pravodobnim rotacijama trener Braslav Turić držao je visok ritam igre od početka do kraja utakmice, a koji Lupice nisu mogle pratiti. Medveščak je odlično otvorio utakmicu i već u sedmoj minuti imao je prednost osam koševa (12:4). Prvu četvrtinu košarkašice Braslava Turića apsolvirale su u svoju korist 15:10. Druga je obilovala nizom nedopustivih pogrešaka Medinih košarkašica u realizaciji što je iskoristio Novi Zagreb i košem Antonije Jurić, nakon početnih 2:0 Eve Komplet, došao drugi put u vodstvo 26:25. Ipak, košem Nine Premasunac na odmor se otišlo s minimalnom prednošću Medveščaka 27:26.

Početkom treće četvrtine Eva Komplet, najefikasnija igračica na utakmici, dovela je Novi Zagreb u vodstvo 28:27. I to je bilo posljednje, tek treće na utakmici, vodstvo košarkašica trenera Ivankovića. Po prvi put ova mlada ekipa Medveščaka pokazala je da je izrasla i sazrela za velike stvari. Naime, bez obzira što su mu Lupice stalno rezultatski bile blizu i tako psihološki pokušavale destabilizirati ekipu Medveščaka, one su rutinski vodile utakmicu, zabijale koš za košem i treću četvrtinu s pet koševa razlike riješile u svoju korist. Tri koša razlike, s koliko je Novi Zagreb dobio četvrtu četvrtinu, bilo je malo da bi se dobilo večeras nadahnutog i odličnog Medveščaka, koji je mnogo više želio pobjedu i za nju se tako borio. Igrao je sa srcem, kako se čulo u publici, koja je i večeras u zavidnom broju došla pogledati ovaj dvoboj.

Najbolju valorizaciju kod Novog Zagreba imala je sa 6 koševa i 14 skokova Luca Ivanković (18) i sa 21 košem i četiri asistencije jedina dvoznamenkasta realizatorica u redovima Lupica Eva Komplet (13). Medveščak je s valorizacijom 14 predvodila Nina Premasunac (11 koševa uz stopostotan ukupan šut 6-6 i četiri skoka), potom s valorizacijom 9 Petra Perić (4 koša, 2 skoka i 6 asistencija) i Ana-Marija Begić (7 koševa i 5 skokova). Dvoznamenkaste realizacije imale su borbena Silva Šeda (10) i Iva Borović (11) sa pogođenim tricama u ključnim trenucima utakmice. Inače, sve cure trenera Turića djelovale su kao uigrana ekipa koja zna što hoće, a od statističkih podataka za oči “zapinju” brojne pogreške na obje strane. Agresivnom igrom Medveščak je natjerao Novi Zagreb da izgubi čak 22 lopte, Medveščak ih je izgubio također previše -15, ali Medveščak je i oduzeo 12 lopti u odnosu na 4 Novog Zagreba. Je li tu bila prevaga može se diskutirati, ali trener Braslav Turić još je jednom, sasvim zasluženo, s Medveščakom pobjednički napustio parket dvorane Trnsko.

U nedjelju je četvrta utakmica i, naravno, još ništa nije gotovo. Činjenica jest da je Medveščak na samo korak do titule, ali ni preostale utakmice, jedna ili dvije, bit će pune neizvjesnosti. Stoga i jest draž ovosezonskih nadmetanja Novog Zagreba i Medveščaka za titulu prvakinja Hrvatske.

Braslav Turić, trener Medveščaka: “Još jedna teška i zahtjevna utakmica, poput one prve u seriji koju smo igrali u Trnskom. Dobro smo otvorili, na sredini druge četvrtini vodili 8 koševa, onda upadamo u seriju naivnih pogrešaka, te na kraju poluvremena jedva vodili jedan razlike. Drugo poluvrijeme smo ušli u napadački grč, ali smo ustrajali na dobroj obrani i to nam je donijelo pobjedu. Čestitam mojim igračicama na večerašnjoj utakmici, čestitam im na hrabroj, kvalitetnoj i bespoštednoj borbi u kojoj su se doslovno bacale za svaku loptu.”

Autor: Tihomir Begić

Foto: Medekice otpozdravljaju svojoj publici nakon odlične igre i pobjede za 2:1 / Snimila: Martina Čubrić