Medveščak preko Splita do F4 Kupa

Mada su Zagrepčanke u Split došle oslabljene za Ivanu Tikvić i Ružicu Džankić, dvije standardne košarkašice prve petorke, u Splitu se u kup utakmici nije dogodilo iznenađenje kakvo se dogodilo u prvenstvenoj utakmici u prvom dijelu prvenstva kada je Split pobijedio aktualne prvakinje Hrvatske. Ovog puta su od početka do kraja kontrolirale utakmicu, bile bolje i zasluženo pobijedile te se plasirale među četiri najbolje ekipe Kupa Republike Hrvatske za žene “Ružica Meglaj-Rimac”.

Split – Medveščak 51:73 (11:19, 13:25, 17:16, 10:13)

  • Split: Jaman 0, Goleš 12, Puljić 15, Šerič 6, Niše 0, Brnas 2, Zovko 7, Dedić 0, Pavič 8, Tomičić 1. Trener: Boran Grgin
  • Medveščak: Begić 24, Perić 6, Tičac 0, Borović 8, Todorić 13, Petrak 0, Majstorović 2, Radoš 0, Premasunac 16, Livajušić 4. Trener: Braslav Turić

Ana-Marija Begić i Iva Todorić utakmicu su završile sa double-double učinkom, a samo dva skoka su nedostajala Nini Premasunac da to isto postigne. Begić je postigla 24 koša i imala 10 skokova (valorizacija 27), Iva Todorić je dodala 13 koševa i čak 16 puta uspješno skočila uz valorizaciju 20 koliko je imala i Nina Premasunac sa 16 koševa i 8 skokova.

Boran Grgin, trener Splita. “Za razliku od prvenstvene utakmice protiv Medveščaka, ovaj put smo ušli odlučnije i agresivnije u obrambenom segmentu, ali smo se cijelo prvo poluvrijeme mučili sa skokom, te je u prvih 20 minuta razlika u skoku bila 27-6 za gostujuću ekipu. U drugom dijelu smo puno čvršće odigrali na Begić i Premanusac i dobili smo ravnotežu u igri, a i vanjski šut je napokon proradio. Stigli smo u jednom trenutku na -14 razlike i to je bio naš maksimum protiv protivnika koji je trenutno puno bolji i jači od nas. Mi svoje pobjede moramo tražiti protiv ekipa koje nemaju tako jaku centarsku liniju, jer je vidljivo “iz aviona” koliko nam mase i mišića nedostaje na tim pozicijama.”

Foto: Todorić i Begić uz Premasunac – najbolji dio Medveščaka u Spltu / zenska-kosarka.com