Medveščak posrnuo na Brodu na Savi

“Veelika, dosad najveća pobjeda u povijesti Broda na Savi! Večeras su Bensice ostavile srce na parketu Vijuša i ostvarile najveću pobjedu u povijesti kluba.” Tako su na svojoj facebook stranici započeli komentar oduševljeni Brođani pobjedom koju su do sada mogli samo sanjati. Apsolutni favorit pao je u Slavonskom Brodu.
ŽKK Brod na Savi – ŽKK Medveščak 57:52 (16:23, 17:12, 11:9, 13:8)
  • Brod na Savi: Rimarčuk 6, Božić 5, Shanice J. Atkins 21, Kurdija 13, T. Ashante Aveti 12, Fonović -, Princip -, Kavka, Ilakovac -, Ćurković -, Matanović -. Trener: Dražen Rimarčuk
  • Medveščak: Petrak 18, Skorić 6, Hajdin 7, Jakovljević 1, Strize 7, Mandić 11, Mrdalj 0, Leovac -, B.Vunić 0, Nimac -, Kolovrat -, Uzelac 2. Trenerica: Iva Borović Gregov
“Medveščak je jedna od najjačih ekipa lige i ovo je veeliko iznenađenje, no Bensice u drugom dijelu dolaskom Amerikanki: Shanice i Ashante izgledaju puno drugačije. Upravo su njih dvije odigrale veliku utakmicu protiv Medveščaka – obje sa double-double učinkom. Maestralna i neumorna Shanice (21p, 18s, val 32), a hrabra i unatoč zdravstvenim tegobama odlična Ashanti (12p,16s, val 23) igrale su sa toliko žara i srca kao da su djeca ponikla u Brodu na Savi, Velika su to pojačanja za klub, kako na igračkom tako i na ljudskom polju, sjajnog karaktera svojim primjerom na treningu i utakmici vuku i sve ostale i čine ih boljima” kažu u Brodu na Savi nakon iznenađujuće i velike pobjede protiv zagrebačkog Medveščaka.
Medveščak – neočekivani poraz u Slavonskom Brodu/Snimio: Srećko Kavka
Medekice su dobro otvorile utakmicu i prvu četvrtinu riješile u svoju korist. No, Bensice se ne predaju i do poluvremena je to opet bio egal 35:37. U drugom dijelu energija kod gošći pada, a s njom i preciznost. Kapetanica Ana Petrak (18 poena) je vukla koliko je mogla, no i nju je šut izdao u drugom dijelu, uz nju je još jedino dvoznamenkasta bila Ana Mandić (11 poena). Sigurno je da gošće iz Zagreba nisu odigrale na nivou na kojem mogu igrati, no to ne umanjuje veliki uspjeh košarkašica Broda na Savi predvođenih trenerom Rimarčukom.
             ŽENSKA KOŠARKA
Foto:  Brod na Savi sa svojim Amerikankama priredio veliko iznenađenje/Srećko Kavka