Medveščak pokazao na Trsatu tko je prvak Hrvatske

Medveščak je večeras na krilima vrlo raspoložene reprezentativke Ružice Džankić, koja je odigrala briljantnu partiju, pobijedio izravnog konkurenta za vrh prvenstvene ljestvice i to na njegovu parketu na Trsatu u Rijeci. Kada je bilo najpoptrebnije Džankić je manirom iskusne košarkašice pogađala i nije dopuštala da se Kvarner približi i ugrozi stalnu rezultatsku prednost koju je Medveščak imao u Dvorani mladosti.

Kvarner – Medveščak 51:69 (11:16, 20:26, 10:10, 10:17)

  • Kvarner: Perić 8, Romih -, Miletić 13, Marjanović 3, I.Blažević 4,Buretić -, Tomljenović 1, Lazarić -, Šimunović -, Šesnić 16, Šerić 6. Trener: Damir Rajković
  • Medveščak: Petrak 2, Vlahović -, Džankić 17, Tadić 10, Borović 11, Uzelac -, Majstorović 0, Radoš 12, Premasunac 11, Bura 6, Franić -, Tepeš -. Trener: Braslav Turić

Pet dvoznamenkastih košarkašica Medveščaka – Džankić 17, odlična Radoš 12, Premasunac i Borović po 11, mlađahna Matea Tadić 10 koševa bili su pobjednička prevaga u odnosu na samo dvije Kvarnerove Šesnić 16 i Miletić 13 koševa. Ovom pobjedom Medveščak je vrlo blizu naslova prvaka polusezone. Pobjeda nad starim rivalima iz Rijeke nedvojbeno će Medekicama dati nove motive za nove prvenstvene pobjede.

Braslav Turić, trener Medveščaka: “Prvo čestitam mojim igračicama na sjajnoj izvedbi večeras. Sve što smo pripremili za ovu utakmicu uspješno smo izveli osim obrane jedan na jedan na Dini Šesnić i Lei Miletić. Njihovi centri su nam pravili problem, međutim sjajna obrana na Bosilj i bekovima vodili su utakmicu smjerom koji smo željeli. Napadački smo bili vrlo dobri na vanjskim pozicijama, brzo smo se adaptirali na njihovu zonu u zadnjoj četvrtini i riješili pitanje pobjednika. Moram pohvaliti mlade snage – Petrak i pogotovo Mateu Tadić koja je vrlo dobro dirigirala našom igrom.”

Damir Rajković, trener Kvarnera: “Mogli smo i kvalitetnije parirati Medveščaku. Odigrali smo lošu utakmicu, očito je utakmica sa Čelikom u srijedu ostavila dosta traga na nama, negativnog. Fizička potrošnja bila je prevelika. Ključne igračice su nam malo podbacile, a mi nemamo tu širinu klupe da ih možemo nadoknaditi.”

Foto: Ružica Džankić – prvo ime derbija un Rijeci / Snimio: Arsen Miletić