Medveščak pobijedio Plamen Požegu i plasirao se u polufinale Kupa Hrvatske

Braniteljice Kupa Hrvatske “Ružica Meglaj-Rimac”, košarkašice zagrebačkog Medveščaka, prve su izborile vizu za polufinale. Danas su u Požegi s 21 košem razlike dobile domaću ekipu Plamen Požege. Tko će biti ostali polufinalisti odgovor će nam dati preostale tri utakmice četvrtfinala Kupa Omiš – Zadar, Mursa – Pula Črnja Tours i Trešnjevka 2009 – Podravac Gigant.

Plamen Požega – Medveščak 49:70 (4:26, 14:24, 15:11, 16:9)

  • Plamen Požega: M.Lovrić 18, P.Lovrić 8, Sedlacek -,  Vojtulek 10, Bašić 0, K.Soldo -, Kostova 4, Pandža Brnić 3, B.Soldo -, Berger -, Bogoje 6. Trener: Vladimir Englman
  • Medveščak: Petrak 4, Arežina 0, Nimac 12, Tadić 1, Borović 11, Todorić 8, Uzelac 0, Majstorović 17, Radoš 6, D.Grizelj 0, Bura 11, Macan 0. Trener: Braslav Turić

Mdveščak je i u Kupu pobijedio Plamen Požegu na njezinu parketu. Odmah je krenuo snažno i u prvoj četvrtini pokazao tko je gazda na terenu. Čak 22 koša razlike za deset minuta, u kojima je Plamen uspio dati samo četiri, jasno su davali do znanja tko će na kraju izići iz susreta kao pobjednik. Slično je bilo i u drugoj četvrtini – ovog puta deset razlike za Medveščak (24:14) i rezultat na poluvremenu 50:18 dao je mogućnost treneru Turiću da u drugom poluvremenu “smanji gas” i dadne priliku svim svojim igračicama. Obje četvrtine u drugom poluvremenu dobile su Požežanke, ali to u konačnici nije ništa mijenjalo. Medveščak je napravio korak bliže obrani Kupa plasiravši se u polufinale. Najefikasnije na utakmici bile su kod Plamen Požege Martina Lovrić (18), a kod Medveščaka Anja Majstorović (17). Najbolje skakačice bile su Ana Vojtulek (10) i Patricija Bura (19), a najviše asistencija, po pet, imale su Laura Bašić i Patricija Bura koja je s double-double učinkom imala i najbolju valorizaciju na utakmici (31).

Košarkašice Plamena bile su hendikepirane neigranjem dvije ponajbolje igračice u dosadašnjem dijelu sezone Kristine Soldo koje neće biti duže vremena zbog loma ruke, te Sandre Mandir koja je izostala samo s ove utakmice zbog privatnih obveza. Na centarskoj poziciji za Plamen je debitirala novopridošlo pojačanje Ivona Bogoje.

Foto: ŽKK Medveščak, prvi polufinalist Kupa Hrvatske za košarkašice /zkkmedvescak