Medveščak pobijedio Partizan u sred Beograda

Na memorijalu "Amna fazlić" u Zenici 2014. (www.sportzdk.ba)

Medveščak je pobjedom nad Partizanom na uvijek vrućem terenu u Beogradu u Jadranskoj ligi “zaliječio rane” od neugodnog splitskog poraza u domaćem prvenstvu. Kvalitetnom igrom u obrani i posebno dobrim napadačkim skokom koji je bio gotovo duplo bolji od Partizanovog (Medveščak 20, Partizan 11), ali i preciznim vanjskim šutom kad je to zatrebalo, Medveščak se predstavio beogradskoj publici u lijepom izdanju i vraća se u Zagreb sa dva nova boda. Uz talijansku ekipu Umana Reyer iz Venecije jedina je neporažena ekipa u skupini A Jadranske lige.

Partizan – Medveščak 49 : 67 ( 9:22, 9:17, 18:11, 13:17 )

  • Partizan: Vojinović 0, Vučković 7, Dimitrijević 0, Luković 2, Spikić 5, Dimitrijević 0, Karakašević 4, Jovanović 0, Janković 13, Stanković 0, Miletić 0, Prlja 18. Trener: Slađan Ivić
  • Medveščak: Begić 6, Perić 8, Džankić 7, Tikvić 19, Borović 14, Todorić 6, Šegota 0, Majstorović 7, Franić 0, Vlahović 0, Livajušić 0. Trener: Braslav Turić

Medveščak je od starta utakmice krenio vrlo ozbiljno i odgovorno i nedopuštanjem da Partizan i u prvoj i u drugoj četvrtini postigne dvoznamenkasti broj poena, najbolje govori o odnosu snaga i načinu kako je Medveščak došao igrati u Beograd. Realizatorski raspoloženima Ivani Tikvić (19 koševa), Ivi Borović (14) te skakaćki dominantnim Ivani Tikvić (12 skokova), Ana-Mariji Begić (12 skokova), Ivi Todorić (7) i asistentski raspoloženoj Petri Perić (6 asistencija) i Ivi Todorić (4 asistencije), Partizan nije imao snage odgovoriti. Još su košarkašice Medveščaka uspjele podijeliti čak sedam banana (Tikvić 4 te po jednu Begić, Todorić i Majstorović).

Slađan Ivić, trener Partizana: “Čestitam na pobjedi odličnom sastavu gošći. U prvom poluvremenu nismo neke osnovne stvari riješili, tako da nas je gostujući tim kažnjavao koševima. Velika razlika nije nas sputavala, da odgovornije i taktički zrelije igramo u drugom dijelu. Ipak, to nije bilo dovoljno.”

Braslav Turić, trener Medveščaka: “Odlična predstava mojih igračica. Očekivali smo brzi, rastrčan Partizan, ali naša igra je bila kvalitetna u oba smjera, tako da smo kontrolirali utakmicu od početka i dobro je priveli kraju. Posebno me veseli što smo se oporavili od psihološkog šoka nakon Splita u domaćem prvenstvu.”

Petra Perić, kapetanica Medveščaka: “Prvo poluvrijeme smo odigrali odličnu obranu. Partizan je u prve dvije četvrtine dao 18 poena i nije imao rješenja za naš napad. Lopta je išla brzo i pogađali smo izvana kad su nam zatvorili centre i ni u jednom trenutku nismo ispuštali razliku. Odigrali smo vrlo pametno u zadnjim minutama ćetvrte četvrtine kad su nam se malo rezultatski približili. Čestitam ekipi na ovoj pobjedi. Uspjeli smo se podići nakon jednog vrlo neugodnog poraza!”

Foto. ŽKK Medveščak Zagreb /sportzdk