Medveščak po treći put zaredom prvak Hrvatske

U utakmici koja nije ponudila niti malo neizvjesnosti, Medveščak je finalnu seriju rutiniranom igrom priveo kraju i skorom 3:0 protiv Zadra treći put zaredom osvojio naslov prvakinja Hrvatske. Ružica Džankić i Nina Premasunac prednjačile su svojom izvedbom u Medveščaku, a Ana Vrsaljko i Nina Dedić u Zadru. MVP utakmice s valorizacijom 27 je Ružica Džankić.

Medveščak – Zadar 89:50 (26:9, 25:11, 24:12, 14:18)

  • Medveščak: Petrak 0, Džankić 24, Tadić 2, Borović 13, Todorić 3, Uzelac 4, Majstorović 3, Radoš 6, Premasunac 17, Bura 9, Nimac 3, Čačić 5. Trener: Braslav Turić
  • Zadar: Štrmelj 2, Dujić 0, Marta Erslan 2, Vrsaljko 16, Sikirić 3, Nikpaj 0, Antonia Erslan 3, Jelenković 4, Mandić 5, Dedić 13, Šare 0, Oštrić 2. Trenerica: Marija Mazija

Prije početka utakmice Željko Ciglar i Sandra Mandir dodijelili su priznanja Hrvatskog košarkaškog saveza za najbolju košarkašicu A1 lige u sezoni 2015/16 (Nina Premasunac, Medveščak), najboljeg strijelca (Ana Vrsaljko, Zadar), najbolju skakačicu (Maja Ramljak, Pula Črnja Tours) i najbolju asistenticu (Sanda Tošić, Šibenik).

I jednoj i drugoj ekipi trebalo je malo vremena za prilagodbu u ambijentu Sporstkog centra “Dražen Petrović” u kojem se nikada do sada nije igralo finale prvenstva Hrvatske za žene. No, nakon toga, kako je god utakmica išla svome kraju bila je sve vidljivija ogromna razlika u kvaliteti ove dvije ekipe. Medveščak je superiorno stvarao sve veću prednost koja je u jednom trenutku iznosila čak 50 koševa viška da bi se na koncu zaustavila na plus 39.

Zlatne medalje prvakinjama uručile su Danira Nakić, predsjednica HKS-ovog Stručnog stožera za žensku košarku i članica tog tijela Sandra Mandir, a pehare, prijelazni i onaj u trajno vlasništvo, Danira Nakić i Željko Cigrar HKS-ov povjerenik natjecanja za A1 žensku košarkašku ligu Hrvatske.

Braslav Turić, trener ŽKK Medveščak: ” Općenito, u hrvatskoj ligi smo imali 23-0, odnosno bez poraza smo osvojili naslov prvaka, a to govori puno o nama. Jednostavno protivnici nisu mogli apsolutno ništa, pokazali smo svoju snagu i u regionalnoj ligi gdje smo došli do finala. Jedna odlična sezona je iza nas – osvojen je Kup, sada prvenstvo, drugi smo u regionalnoj ligi i mislim da je to zaista odličan rezultat.”

Marija Mazija, trenerica ŽKK Zadar: “Ekipi Medveščaka nažalost nismo uspjeli ni u čemu parirati. Znate da se radi o sasvim drukčijem profilu ekipe za razliku od nas koji se ‘krpamo’ gdje stignemo, nije nam ni financijska situacija sjajna. Sretni smo jer smo bili u finalu i ostvarili najveći povijesni uspjeh i tome se moramo veseliti.”

Foto: Treći put prvakinje Hrvatske – ŽKK Medveščak / Snimio: Marin Sušić