Medveščak najbolja ženska sportska ekipa Grada Zagreba u 2015. godini

Sportski savez Grada Zagreba svake godine dodjeljuje nagrade pojedincima i ekipama koje su svojim rezultatima promovirale Grad Zagreb kroz nacionalno prvenstvo i Kup. Ove godine Ženski košarkaški klub Medveščak osvajač je i Kupa Hrvatske (Ružica Meglaj Rimac) i prvakinje su Hrvatske po drugi put zaredom. Sve su to bili argumenti da se tu vrijednu i složnu družinu s Velesajma proglasi najboljom ženskom ekipom Grada Zagreba. Sportska direktorica Medveščaka Silva Šeda, dojučerašnja košarkašica hrvatskih prvakinja, prokomentirala je dobitak te vrijedne nagrade i priznanja:

– Nagradu ćemo primiti na Trgu bana Josipa Jelačića, u četvrtak 17. 12. 2015. u 18.00 sati! Mislim da je to još jedna jako dobra promocija za naš klub u doba kada je ženska košarka najmanje medijski popraćena, ali i financijski! Ovo priznanje mene osobno jako veseli, s obzirom da sam u klubu od njegovih početaka. Zašto? Kada pogledam unazad desetak godina, svi klubovi koji su osvajali prvenstva i kupove Hrvatske propali su ili igraju drugu ligu. Jedino se naš klub, koji je tada uredno bio četvrti ili peti na tablici, održao do danas i to vrlo uspješno! Ono što je jako važno naglasiti jest da se naš klub održao prvenstveno zahvaljujući “domaćim” curama koje su potekle iz kluba, ili curama koje su došle iz svih dijelova Hrvatske ovdje na studij. Dakle, nemamo strankinja u ekipi. Isključivo radom, trudom, entuzijazmom i velikom voljom došli smo do ovih rezultata za što smo u konačnici i nagrađeni. 

– Čestitamo i radujemo se jer pored brojnih sportova i brojnih ekipa u hrvatskoj metropoli nije bilo lako osvojiti ovo priznanje. Veliko je to priznanje klubu koji, osim odličnih rezultata, brižno vodi računa o svim svojim košarkašica i svim uzrastima!

– U Medveščaku se uvijek gledalo na školovanje košarkašica, koje je na prvom mjestu. Nije jednostavno uskladiti treninge svaku večer i dva do tri puta tjedno jutarnje, to one najbolje znaju, a da ne spominjem putovanja po dva dana zbog Regionalne lige. Ali to je sve u “opisu posla” ovih cura. Trenutno na stranicama kluba malo više pratimo seniorke, ali to ne znači da mi nemamo mlađih pogona, dapače. U okviru kluba djeluju seniorke, juniorke, kadetkinje, mlađe kadetkinje i škole košarke. Sve u svemu, jedan jako dobro posložen klub, u kojem vlada “obiteljska atmosfera”, kako to često vole zvati i naše bivše košarkašice. Vjerujem da je upravo ta atmosfera, ali i odnos prema našim igračicama i trenerima od Uprave kluba jako bitan u postizanju ovih rezultata! I na kraju čestitam svim curama, treneru i stručnom stožeru ekipe na novom priznanju, sva sretna završila je Silva Šeda.

Cure koje su osvojile nagradu su (naslovna fotografija): Nina Premasunac, Iva Borović, Ružica Džankić, Petra Perić, Kiara Livajušić, Marija Radoš, Iva Todorić, Silva Šeda, Natalija Šegota, Anja Majstorović, Ivona Franić, Ana-Marija Begić, Ivana Tikvić, Petra Vlahović, Ana Petrak i Nikolina Tičac, Tonia Uzelac, a tu su još Braslav Turić (trener), Željko Alatović (pomoćni trener), Neven Mada (kondicijski trener), Marko Bogović (doktor), Adi Sušić (fizioterapeut), a na čelu svega je predsjednik kluba Milan Perić.

Foto: ŽKK Medveščak na proslavi duple krune u sezoni 2014/15