Medveščak – Kvarner 68:49

Snimio: Arsen Miletić

U vrlo nervoznom susretu Medveščak je još jednom pobijedio riječki Kvarner. Ovog puta u sklopu SuperLige Top 6 Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige. Kvarner je dobio prvu četvrtinu, držao se dobro i u drugoj, a onda je drugo poluvrijeme bilo odlučujuće za konačni ishod. Ovom pobjedom Medveščak i Kvarner izjednačili su se u SuperLigi Top 6 i imaju po dvije pobjede i tri poraza i odškrinuta vrata Final Foura. Najveća su im prijetnja da to ostvare zenički Čelik i kranjski Triglav, a već sada se sa sigurnošću može tvrditi kako su beogradski Radivoj Korać i podgorička Budućnost Bemax jednom nogom u završnici.

Medveščak – Kvarner 68:49 (16:18, 13:7, 19:12, 20:12)

  • Medveščak: Petrak 0, Džankić 9, Tadić 0, Borović 24, Šegota -, Todorić 2, Čačić 8, Majstorović 3, Radoš 0, Premasunac 18, Bura 4, Tepeš -. Trener: Braslav Turić
  • Kvarner: Perić 14, Romih 0,  Miletić 11, Marjanović 0, Blažević 0, Buretić -, Zovko 1, Tomljenović 18, Lazarić -, Šesnić -, Šerić 5. Trener: Damir Rajković

Još jednom je pobjeda otišla na stranu trenera Medveščaka Braslava Turića dok je trener Kvarnera Damir Rajković bio izrazito nezadovoljan suđenjem što je često pokazivao i reakcijama tijekom utakmice, a za što su ga suci “nagradili” sa čak dvije tehničke pogreške.

– Nisu nam dali priliku igrati. U prvoj četvrtini kriterij je bio ujednačen, a već u drugoj se sve promijenilo. U tom su nam dijelu igre tako sudili da smo nakon jedne minute i dvadeset sekundi igre već bili u bonusu, bio je ljutit trener Rajković u izjavi za riječki Novi list ističući kako su se upravo tada košarkašice Medveščaka počele rezultatski odvajati.

Drugo poluvrijeme je bila – druga pjesma. Medveščak je na kraju treće četvrtine već imao 11 koševa prednosti (48:37), u četvrtoj dionici utakmice raspucala se tricama Iva Borović i tu je bio Kvarnerov kraj.

– U drugom poluvremenu su nam ključne igračice bile opterećene osobnim pogreškama i, jednostavno, nismo mogli normalno igrati. Sudački kriterij je usmjerio utakmicu, što nas je koštalo poraza – kaže trener Rajković. Istina, imali smo loš napadački učinak u drugom poluvremenu, ali to ne umanjuje ono što su nam suci napravili.

Braslav Turić, trener Medveščaka: “Iako je bio vidljiv božićni pristup utakmici, moje igračice su prve tri četvrtine dijelile ‘darove’ igračicama Kvarnera. Četvrtu četvrtinu smo odigrali na puno višem koncentracijskom nivou, napravili razliku i ostvarili prvu pobjedu u Superligi 6. Čestitam mojim igračicama na pobjedi, a Kvarneru na požrtvovanoj borbi.”

U Medveščaku su zadovoljni novom pobjedom koja nije izgledala izvjesnom u prvoj četvrtini kada je Monika Tomljenović nepogrešivo pogađala trice, kada su košarkašice Mede pravile nedopustivo puno pogrešaka u dodavanjima lopte, njezina osvajanja pa opet gubljenja, ali im je ovog puta uspjelo sve to korigirati u drugom dijelu utakmice. Pitanje je hoće li protiv nekih drugih protivnika koji dolaze. Pored svih ovih opaski i nervoza, na utakmicu nisu došle osobe zadužene za vođenje statsitike pa mnogi ljubitelji ženske košarke nisu mogli pratiti live prijenos.

Foto: Iva Borović opet je bila najefikasnija Medina košarkašica / Foto: Arsen Miletić