Medveščak kreće po peti naslov prvakinja Hrvatske

Nakon četvrti puta zaredom osvojenog Kupa Hrvatske “Ružica Meglaj Rimac”, Medveščak u subotu (21. travnja) na Pešćenici u prvoj polufinalnoj utakmici protiv Splita kreće po peti uzastopni naslov. Hoće li ga osvojiti ovisi od ishoda polufinalnih utakmica protiv neugodnih Splićanki i finalnoj seriji u kojoj će ga najvjerojatnije čekati još jedan zagrebački klub – Trešnjevka 2009. Protiv Splita se igra na dvije dobivene, a finalna serija na tri.

– Nadam se da će se u finalu susresti dvije zagrebačke ekipe, iako ne treba podcjenjivati Split, koji igra jako dobro u drugom dijelu prvenstva. No, dovoljno smo iskusne da si ne dopustimo kiks, a u drugom paru Trešnjevki doista dajemo prednost – rekla je Iva Todorić, djevojka koja već sedmu sezonu nosi dres Medveščaka i kreće u seriju koja ih može pobjedama dovesti do petog naslova. Kaže da bi se duplim naslovom željela oprostiti od hrvatske košarke, koje se pomalo zasitila, i pokušati igrati mnogo zahtjevniju košarku negdje izvan granica Hrvatske.

– Ponuda je bilo tijekom sezone no ne takvih zbog kojih bih pošto-poto otišla, što mi nije cilj, već bih se htjela dokazivati i igrati u jakom europskom klubu – kaže Todorić.

Hoće li i gdje otići Iva, vrijeme će pokazati, a do tada ova diplomirana ekonomistica, pored košarke, nastavit će studentima na KIF-u predavati ekonomiju i menadžment u sportu.

Parovi poluzavršnice prvenstva Hrvatske za seniorke:

  • Zagreb: Medveščak – Split (subota, 21. travnja, početak u 18 sati)
  • Zagreb: Trešnjevka 2009 – Ragusa (subota, 21. travnja, početak u 17 sati)

Foto: Iva Todorić u sportskoj dvorani “Gospino polje” u Dubrovniku s osvojenim Kupom Ružice Meglaj Rimac / fb