Medveščak i Trešnjevka zabilježili nove pobjede u Jadranskoj ligi

U srijedu navečer su u Zagrebu odigrane dvije utakmice Jadranske lige u kojima su obje zagrebačke ekipe pobijedile susjede iz Slovenije. Medveščak je bio bolji od Triglava iz Kranja, a Trešnjevka 2009 od Grosbasketa iz Grosuplja.

Medveščak – Triglav  71:55 (14:12, 22:10, 22:21, 13:12)

  • Medveščak: Begić 12, Perić 1, Džankić 19, Tikvić 16, Borović 5, Šeda 0, Todorić 10, Petrak -, Majstorović 8, Radoš -, Franić -, Livajušić -. Trener: Braslav Turić
  • Triglav: Zdolšek 12, Mićunović 0, Meden 8, Jevtović 9, Jelenc 3, Zibert 4, Piršič 8, Bošnjak -, Jakobčić 4, Zalar 7. Trener: Emir Haskić

Medveščak nije dobro otvorio utakmicu nego je nizom pogrešaka dopustio da gošće naprave seriju od 7:0. Medveščak se dosta mučio dok je sustigao prednost gostujuće ekipe, ali je ipak uspio ispraviti pogreške i prvu četvrtinu riješiti u svoju korist 14:12 zahvaljujući u prvom redu Ivi Todorić čiji je ulazak preporodio Medveščakovu igru. Druga četvrtina je bila prijelomna. Medveščak je zaigrao vrlo kvalitetnu obranu iz koje su se rađale akcije za stvaranje znatnije prednosti. To je Medveščak i iskoristio i napravio prednost od 12 koševa (22:10) i na poluvrijeme otišao s prednošću od 14 koševa (36:22). Drugo poluvrijeme uglavnom je proteklo u izjednačenoj igri u kojoj su gošće pokazale svoju kvalitetu koja ipak nije bila dovoljna da se ozbiljnije ugrozi prednost Medveščaka koja je na kraju iznosila  16 koševa.

Četiri igračice Medveščaka bile su nositeljice pobjede nad Triglavom – večeras najefikasnija Ružica Džankić (19 koševa, 5 asistencija i 7 skokova), Ivana Tikvić sa double-double učinkom (16 koševa i 11 skokova), Ana-Marija Begić (12 koševa i 8 skokova) te Iva Todorić (10 koševa i 4 skoka) s kojom je Medveščak dobio na brzini, probojnosti i efikasnosti. Kod gošći iz Kranja svojom izvedbom je odskakala Živa Zdolšek koja je postigla 12 koševa.

Braslav Turić, trener Medveščaka: “Očekivalo smo tešku utakmicu kao što se i pokazalo večeras. Međutim, i kad nam ne ide napadački kao na početku utakmicu, obrana je taj naš forte koji nas uvijek drži i sa kojim pobjeđujemo. Čestitam svojim igračicama na požtrvovnosti i pobjedi, a Triglav želim puno sreće u nastavku lige.”

Gašper Sluga, trener Triglav: “Čestitke domaćoj ekipi na zasluženoj pobjedi. U obrani smo bili premalo odlučni, u napadu statični i na taj se način ne može pobijediti kvalitetna ekipa Medveščaka. Iz pogrešaka moramo izvući stvari koje možemo poboljšati , a ja vjerujem da ćemo u budućnosti imati manje slabosti.”

Trešnjevka 2009 – Grosbasket  54:52 ( 11:12, 14:11, 16:8, 13:21 )

  • Trešnjevka 2009: Galić -, Plavljanin  2, Slonjšak  11, Erjavec  6, Orešić 2, Štirjan -, Škara 13, Stojsavljević 6, Lelas -, Kelava  14. Trener: Dean Nemec
  • Grosbasket: Gabrijel 0, Gagić 4, Bajrektarević 0, Kastelić  8,  Cadez  4, Osterman  14, Goršič 0, Jakovina -, Lankster Haleigh 20, Đurić 2. Trener: Dragomir Bukvić

Dean Nemec, trener Trešnjevke 2009: “Kako sam najavio prije utakmice ovu utakmicu željeli smo igrati na trenutnom maksimumu prvenstveno u segmentu obrane, trčanja i skoka. To smo i ostvarili pogotovo u fazi obrane gdje smo maksimalno limitirali protivnika i napokon pružili i u tom segmentu kvalitetnu igru i angažmanom i taktičkim pristupom. Nismo realizirali dio kontranapada koje smo otvorili i na tome ćemo morati raditi u predstojećem periodu. Čestitam igračicama na borbenosti i iskazanoj želji za pobjedom.”

Dragomir Bukvić, trener Grosbasketa: “Veoma borbena utakmica. Dobro smo počeli, ali ušli smo u seriju promašaja i dozvolili protivničkoj ekipi skok u napadu. Stekli su time lijepu prednost koju smo jurili do kraja utakmice. Imali smo čak i šut za pobjedu. Još imamo šanse za četvrtu poziciju i prolazak u četvrtfinale.” (mzrkl)

Trenutni poredak ekipa na ljestvicama A i B skupine Jadranske lige možete vidjeti ovdje.

Foto: Ružica Džankić bila je prvo ime utakmice protiv Troglava / fibaeurope.com