Medveščak deklasirao vrlo čvrstu ekipu riječkog Pletera

Mnogo teže nego li što to rezultat govori pobijedio je Medveščak vrlo čvrstu ekipu Pletera iz Rijeke. Naše prognoze da će to biti fajt utakmica obistinile su se, posebno u prvom dijelu još dok su ‘pleterke‘ imale snage.

Medveščak – Pleter  84:48  (19:14, 15:9, 24:12, 26:13)

Medveščak: Begić 5, Perić 6, Džankić 7, Tikvić 19, Borović 10, Šeda 5, Todorić 1, Kalebić 1, Majstorović 2, Radoš 8, Premasunac 18, Jurjević 2. Trener: Braslav Turić

Pleter: Božić 0, Gambiraža 12, Tomić 0, Jerkić 0, Mršić 0, Mrčela 4, Gašparović 9, Mašić 7, Serdar 0, Vrsaljko 16, Barać 0, Sikirić -. Trener: Goran Šućurović

‘Dvije najgrublje ekipe‘ ,kako to kaže službena klupska statistika, sastale su se na Pešćenici i upravo to u vrlo oštroj, na momente i gruboj, igri potvrdile. Suci su svirali čak 51 faul (24 Medveščak, 27 Pleter) što je više od jednog faula po minuti.

Krenulo se oštro i u zonskom presingu niti jedna ekipa nije ostvarila značajniju prednost sve do pred kraj prve četvrtine. Potom, kako su god odmicale minute, prednost Medveščaka bivala je sve veća i veća, posebno u drugom dijelu, kada je ponestalo snage i koncentracije riječkim košarkašicama.

“Dobro smo se nosili na početku jer smo igrali ono što smo se i dogovorili – čvrsto sa onemogućavanjem Medveščakova ofenzivnog skoka i brzog kontranapada. Međutim, u drugom dijelu smo doživjeli ‘raspad sustava’ i utakmica je završila kako je završila” – rekao nam je na završetku trener Goran Šućurović.

Najbolja Medveščakova igračica na ovom susretu bila je Ivana Tikvić s 19 postignutih koševa i valorizacijom 22. Nina Premasunac postigla je 18, a Iva Borović 10 koševa.

Kod Pletera posebno su bile raspoložene Zadranke Ana Vrsaljko s 16 i Martina Gambiraža s 12 postignutih koševa.

Foto: Kristijan Penava

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime