Medveščak četvrti sudionik Final Foura Kupa RMR

Medveščak je na krilima izvrsne i raspoložene reprezentativke  Ive Todorić ovjerio vizu za sudjelovanje na Final Fouru Kupa Hrvatske za košarkašice “Ružica Meglaj-Rimac” i pridružio se Puli Črnja Tours, Šibeniku i Ragusi. Uskoro će Hrvatski košarkaški savez obznaniti mjesto održavanja Final Foura Kupa jer natječaj za tehničku organizaciju završava istekom veljače.

Trešnjevka 2009 – Medveščak 46:78 (18:25, 11:18, 12:18, 5:17)

  • Trešnjevka 2009: Perić -, Ujević 2, Turkalj -, Bilić 0, Bilikova 7, Pavić 9, N.Mühl 8, H.Mühl 0, Clark 4, Dobroslavić 3, Savić 8, Strait 5.
  • Medveščak: Petrak 13, Tepeš 0, Nimac 2, Tadić 12, Skorić 9, Vojtulek 10, Todorić 27, Strize 3, Leovac 2, Kolovrat -, Livajušić -, Uzelac 0.

Na svom službenom profilu iz Trešnjevke su ovaj susret komentirali ovako: “Za razliku od utakmice u ligaškom dijelu prije mjesec dana gdje smo upisali pobjedu, u ovom kup susretu protiv Medveščaka od samog početka nismo imali nikake šanse za uspjehom. Gošće su se nametnule čvrstom igrom, bile šuterski izuzetno raspložene (trica u prvoj četvrtini 7/7) dok su naše djevojke bile “teških nogu” i podbacile i u napadačkom i u obrambenom segmentu. Čestitamo Medveščaku na prolazu na F4 kupa Ružice Meglaj Rimac, a mi se okrećemo utakmici u subotu protiv Zadra koji nam je izravni konkurent za prve 4 pozicije ligaškog dijela koje vode u play-off.”

A najbolja košarkašica utakmice Iva Todorić izjavila je: “Nakon poraza od Trešnjevke u prvenstvu, malo smo se skupili i ispravljali pogreške koje smo radili protiv njih u prethodnoj utakmici. Danas smo to prezentirali na odličan način. Služio nas je i šut i iako smo hendikepirani zbog nekih ozljeda bitnih igračica, mislim da smo pokazale da smo najbolje onda kada je to najpotrebnije.”

Foto: Medveščak izborio “vizu” za Final Four – Iva Todorić izvrsna / Snimio: Marin Sušić