Medveščak bolji i u Zadru, još korak do naslova

Medveščak je u drugoj utakmici finalne serije za prvakinje Hrvatske, koja je igrana u Zadru, opet uvjerljivo pobijedio i stekao prednost 2:0. Nedostaje mu još samo jedna pobjeda da obrani naslov prvakinja Hrvatske i treću ga sezonu zaredom donese u svoje vitrine. Prva prilika za to već je u subotu što se i očekuje.

Zadar – Medveščak 54:76 (13:33, 15:16, 11:15, 15:12)  (0:2)

  • Zadar: Štrmelj 8, Dujić 2, Marta Erslan 2, Vrsaljko 13, Sikirić 2, Nikpaj 9, A.Erslan -, Jelenković 2, Mandić 6, Dedić 10, Šare 0, Oštrić 0. Trenerica: Marija Mazija
  • Medveščak: Petrak 2, Džankić 11, Tadić 0, Borović 12, Šegota 0, Todorić 7, Uzelac 1, Radoš 0, Premasunac 15, Bura 16, Nimac 0, Čačić 12. Trener: Braslav Turić
  • Kompletna statistika

Utakmica je riješena odmah u prvoj četvrtini u koju su košarkašice Medveščaka ušle vrlo ozbiljno i furiozno. Dvadeset koševa razlike na isteku desete minute najbolja su potvrda odlučnosti Medveščakovih košarkašica da utakmicu riješe što prije što su i uspjele. Sve ostale dionice utakmice bile su puko odrađivanje minuta u kojima su Zadranke pokušavale tricama utakmicu učiniti barem malo neizvjesnom, ali ih trice nisu služile ove večeri. Od 16 ispaljenih, ušla je samo jedna i to Ane Vrsaljko. Na drugoj strani kod Medveščaka je odlično funkcionirala centarska linija Premasunac – Bura za koju Zadar nije imao rješenje. Patricija Bura MVP je susreta, a Nina Premasunac opet je ostvarila double-double učinak (15 koševa i 10 skokova). Kad se tome doda da su Iva Borović, Ana Čačić i Ružica Džankić imale dvoznamenkastu realizaciju, Zadar, unatoč podršci s tribina, nije imao izgleda. Medveščak je bio bolji u svim elementima košarkaške igre (osim u skakačkom dijelu) i zasluženo izborio pobjedu koja ga je na samo korak primaknula trećem naslovu prvakinja Hrvatske. Kod Zadra bolje od ostalih Nina Dedić, Ana Vrsaljko, Lara Nikpalj i mlada Ana Mandić.

Zadarski mediji do sada nisu dali osobit prostor ovoj utakmici, a kako su neki vidjeli drugu utakmicu Zadar – Medveščak možete pročitati OVDJE.

Foto: Patricija Bura (na slici) i Nina Premasunac, najbolje u Zadru / Snimio: Marin Sušić