Matić, Pačkovski i Blažević se skrasile u talijanskoj Serie A2

–  Pula ima posebno posebno mjesto kod mene i stvarno se nadam da ću u budućnosti imati još prilike zaigrati u zeleno-žutom dresu. Voljela bih se vratiti u Italiju – nedavno je za naš portal izjavila reprezentativka Lana Pačkovski. To je i realizirala pa će sljedeće sezone igrati za talijanskog drugoligaša La Spezia. Vjerujemo kako je poznato da je Pačkovski tamo otišla iz redova pulskog prvoligaša Pula Črnja Tours u kojeg se vratila nakon sporazumnog raskidanja ugovora sa poljskim prvoligašem JAS FBG.

Druga naša reprezentativka Ivana Blažević prešla je iz talijanskog drugoligaša Udine u Basket Team Crema u kojem već igra naša košarkašica Kristina Benić. Prisjetimo se da je Blažević bila prvakinja BiH sa sarajkevskim Play Offom, a da je u Hrvatskoj igrala za Zadar, Gospić, Pulu, Lupu Promotion i Kvarner.

Treće naša košarkašica koja je u Italiji promijenila klub je Ivona Matić. Ona je iz ekipe Bolzano prešla u Vicenzu. Matić je profesionalno igrala u Francuskoj za Pays d’Aix, Sloveniji za Celje, u Hrvatskoj za Gospić, Ragusu i Lupu Promotion te u Njemačkoj za Keltern.

Foto: Ivona Matić, Lana Pačkovski i Ivana Blažević /zenska-kosarka.com