Matea Vrdoljak u belgijskom prvaku Castors Braine

Belgijski prvak i drugoplasirana ekipa FIBA EuroCupa Castors Braine potpisivanjem naše reprezentativke Mateje Vrdoljak (183-F-1985)  kompletirala je svoj roster za sljedeću sezonu u kojoj ima velike euroligaške ambicije. Ugovor je jednogodišnji, a Vrdoljak stiže iz francuskog Arras Pays d’ Artois, gdje je igrala samo dvije utakmice zbog ozljede koljena.

Hrvatska reprezentativka Matea Vrdoljak u Hrvatskoj je igrala u Ragusi i Novom Zagrebu, a nakon što se odlučila otići u inozemstvo košarkaška internacionalna iskustva igrajući je stekla u ekipama  Gorzow, Leszno i ENERGA Torun u Poljskoj, Mladi Krajišnik i Čelik u Bosni i Hercegovini, Mcell – ALGES i Quinta dos Lombos u Portugalu, Sportul Studentesc Bucaresti u Rumunjskoj i Spartak Noginsk u Rusiji.

Ekskluzivnu izjavu za zensku-kosarku.com dala je Matea nakon potpisa za belgijskog prvaka: “Da potpisala sam za belgijskog prvaka, koji je ujedno i finalist EuroCupa prošle godine! Željela sam riješiti svoj status što prije ovu godinu baš iz tog razloga što sam prošlu sezonu imala tešku ozljedu i zapravo nisam ni igrala gotovo cijelu sezonu! Ova ponuda mi je najviše odgovarala jer je klub jako dobro organiziran već dugi niz godina i jer imaju velike ambicije ovu sezonu! Osim što će se boriti za prvaka svoje države, također će igrati u najjačoj europskoj ligi, Euroligi!”

Foto: Matea Vrdoljak / zenska-kosarka.com