Matea Vrdoljak i njezin SIG Basket iz treće u drugu francusku ligu

SIG Basket naše Metee  Vrdoljak pobjedom u posljednjem kolu Play-Offa NF1 lige nad ekipom Pays Voironnais BC rezultatom 73:60 izborio je povratak u drugi rang francuske  ženske košarke (LF2) sljedeće sezone.

Bivša reprezentativka Hrvatske izvanrednom je igrom predvodila svoj tim do pobjede, te je bila igračica odluke u neizvjesnoj završnici. Njezinom je timu bila potrebna pobjeda veća od 11 razlike, a Matea Vrdoljak je, pri rezultatu 69:57 za njezin tim, pogodila šut za tri poena i tako je SIG Basket minutu i 17 sekundi do kraja utakmice  odvela na, ispostavilo se, nedostižnu prednost i potvrdila plasman u viši rang. Susret je okončala sa učinkom od 17 koševa  i  4 skoka za 22 minute koliko je provela na parketu.

Matea Vrdoljak, košarkašica SIG Basketa: “Prezadovoljna sam sa sezonom, ekipno a i osobno! Ušli smo sa velikim ciljevima da se plasiramo u viši rang i mogu reći sad na kraju da smo igrali skoro pa savršeno uz samo 4 poraza kroz čitavu sezonu! Imamo individualno kvalitetne igračice, ali što nas je krasilo ovu sezonu bila je kolektivna igra što se na kraju i isplatilo! Imali smo pritisak da moramo dobiti zadnju utakmicu playoffa više od 11 razlike, da bismo ostvarili cilj i to stvarno nije bilo lako s obzirom da se i ta druga ekipa borila za ulazak u viši rang! Mi smo ušli u utakmicu agresivno sa velikom željom da dobijemo, ali način kako smo to ostvarili ostat će mi zauvijek u sjećanju!”

Krešimir Dabić

Foto: Matea Vrdoljak u akciji