Matea Tadić: Sezona završena prerano i bez ostvarenih ciljeva

Hrvatska  košarkašica Matea Tadić ove je sezone branila boje slovačke ekipe Piešťanské Čajky. Bila je to za nju prva inozemna sezona u karijeri. Iako je sezona bila prilično teška i turbulentna uz probleme sa ozljedama, te dosta uspona i padova, Matea je uspjela pokazati dio kvalitete koju posjeduje i ostvariti neke značajne rezultate. Zbog pandemije koronavirusa prvenstvo Slovačke okončano je ranije od planiranog, a njezin je tim zauzeo drugo mjesto. U 14 odigranih ligaških utakmica prosječno je ostvarivala učinak od 6.14 koševa, 2.65 skokova, 3. 07 asistencija, 1.86 osvojenih lopti i 0.14 blokada po susretu.Također je igrala i finale kupa u kojem je njezin tim poražen od Ružomberoka rezultatom 67:59.

Osim nacionalnog prvenstva Piešťanské Čajky igrale su još dva natjecanja EWBL i CEWL ligu, u oba natjecanja uspjele su izboriti završni turnir, ali se zbog ranijeg kraja sezone baš kao u nacionalnom prvenstvu i u ovim natjecanjima ostalo bez prilike za izboriti trofej.

Matea Tadić u EWBL ligi odigrala je 9 utakmica u kojima je prosječno ostvarivala učinak od 6.1 koševa, 2.1 skokova, 2.0 asistencija i 1.3 osvojenih lopti po susretu, dok je u CEWL ligi odigrala 6 utakmica u kojima je postizala 7.5 koševa i imala 3.5 skokova, 4.8 asistencija i 2.0 osvojenih lopti po susretu.

Evo što o sezoni iza sebe ekskluzivno za naš portal kaže Matea Tadić: “Pa, prva sezona moje profesionalne košarke izvan Hrvatske završena je prerano i bez ostvarenih ciljeva. Kao ekipa smo na početku imali problema zbog ozljeda velikog broja igračica te smo izgubili dosta utakmica u domaćoj ligi što nas je sada na kraju koštalo 2. mjesta. Ekipno smo ostvarili ulazak u F4 CEWL te također F4 EWBL lige koji je bio čak povijesni ulazak za klub. Šteta što zbog okolonsti nismo imali priliku pokazati svoj maksimum do kraja s obzirom da se naša igra poboljšavala iz dana u dan. Smatram da nam je ovaj drugi dio sezone puno bolje išao i da bi ovakvom igrom osvojili i slovačku ligu. Što se tiče mog individualnog napretka i procesa, smatram da sam sigurno napredovala i da nisam mogla bolji klub odabrati za razvijanje. U klubu se dobro trenira, radi individualno, te su uvjeti odlični što smatram da je jako važno za mene kao mladu igračicu. Sretna sam i zadovoljna trenutnim klubom i cijelokupnim životom u Slovačkoj. Vjerujem da će sljedeće godine ako me zdravlje posluži, sezona biti još bolja te da ću moći doprinijeti ekipi puno više nego ove godine. Trudom, radom i strpljenjem ćemo dosegnuti naše ciljeve i snove tako da se nadam da će svi očuvati svoje zdravlje da možemo nastaviti u svakidašnjem ritmu.”

Krešimir Dabić

Foto: Matea Tadić svoju prvu inozemnu sezonu igrala je u Slovačkoj